ROERMOND – De Groeischakelaar is begin dit jaar van start gegaan, om ondernemers te helpen bij innovatie en groei. In de vele gesprekken die de innovatiemakelaars hebben gevoerd met ondernemers, is naar voren gekomen dat ondernemers vooral behoefte hebben aan praktische en toepasbare tools, die hen helpt innovatie te organiseren binnen hun bedrijf.

Om kennis te maken met enkele van deze tools, organiseert De Groeischakelaar dit najaar twee laagdrempelige en korte masterclasses over innovatief ondernemerschap.  Deze masterclasses worden gegeven door doorgewinterde experts en de ondernemer een stap verder bij innoveren en het ontwikkelen van 21st century skills.

Ondernemen by Design (Thinking)
19 november 2019 – 14:00 – 18:00 uur – Ons Boerenerf te Nederweert
Tijdens de masterclass ‘Ondernemen by Design (Thinking)’ maakt de ondernemer kennis met Design Thinking en hoe hij of zij dit kan toepassen in de eigen onderneming. Onderwerpen zoals markt & klantonderzoek, creativiteit, prototyping en valideren passeren de revue op een leuke en inspirerende manier. Ook worden belangrijke tools zoals de customer journey door expert Damien Nunes behandeld die de deelnemer uitdagen om deze zelf toe te passen binnen de organisatie! Meer info en aanmelden: https://degroeischakelaar.nl/nieuws/masterclass-met-damien-nunes-ondernemen-by-design-thinking/ en het profiel van de trainer vind je hier: https://degroeischakelaar.nl/nieuws/masterclass-met-damien-nunes-ondernemen-by-design-thinking/

Hoe breng ik mijn innovatie naar de markt?
3 december 2019 – 17:30 – 21:00 – Schunck Heerlen
Een innovatie kan voor ondernemers een behoorlijke impact met zich meebrengen. De innovatie vraagt om een andere aanpak. Bij het vermarkten is een andere strategie nodig dan de ondernemer vaak gewend is. Tijdens de masterclass ‘Hoe breng ik mijn innovatie naar de markt’ gaan Marc Hazen en Frank Aretz dieper in op de thema’s die innoveren met zich mee brengen, vooral in relatie tot de commerciële doelstellingen van de onderneming. Meer info en aanmelden: https://degroeischakelaar.nl/nieuws/masterclass-hoe-breng-ik-mijn-innovatie-naar-de-markt/

Ondernemers kunnen zich aanmelden voor één of voor beide masterclasses. De Groeischakelaar hoopt met deze masterclasses ondernemers te enthousiasmeren voor én overtuigen van het belang van deze methodes en technieken voor innovatie, zodat ondernemers een volgende stap kunnen maken in hun innovatie of groeiambitie.