REGIO – Uit de flitsenquête, die LWV recentelijk onder haar leden heeft gehouden, blijkt dat 49% van de ondervraagde ondernemers niet of weinig voorbereid is op de aankomende Brexit.

Terwijl Britse politici en bevolking met elkaar ruziën over een Brexit-akkoord, tikt de klok verder. De kans dat er helemaal geen deal (harde Brexit) wordt gesloten is nog steeds aanwezig, en daarmee ook de kans op grote economische en maatschappelijke veranderingen. Het IMF geeft aan dat na het Verenigd Koninkrijk zelf en Ierland, Nederland het hardst wordt geraakt. Is dit een doemscenario of zal het niet zo’n vaart lopen? Wat gebeurt er met de exporttarieven en onze concurrentiepositie? Levert het kansen op? Hoe kunnen we ons het beste voorbereiden? Allemaal vragen waar veel ondernemers mee zitten.

Samwerking
Om deze redenen heeft de LWV in samenwerking met Torby Intelligence een digitale hotline opgericht (lwv@lwv.nl) waar ondernemers hun Brexit gerelateerde vragen kwijt kunnen.

Torbay Intelligence is opgericht door een Nederlander in het Verenigd Koninkrijk en een Brit in Nederland. Door het combineren van hun kennis, netwerken en inzichten helpen zij bedrijven door de Brexit storm te navigeren en mogelijk zelfs wat kansen door de Brexit te benutten.