Natascha Vink (office manager), Sharon Bish (makelaar taxateur RM RT/eigenaresse) en Andrea Kissen-Adriaens (assistent-makelaar KRMT in opleiding) Fotografie: Irene van Wel

Makelen vanuit de kern en een persoonlijke dienstverlening met vrouwelijke touch. Daarmee heeft Sharon Bish Makelaardij zich de afgelopen vijf jaar weten te onderscheiden in de regio Weert. Het jubileum is een bevestiging van het vertrouwen van de klant. Het full-service makelaarskantoor kijkt terug op honderden aankopen, verkopen, verhuurtrajecten en taxaties.

Door Wesley Hegge

Begonnen als zelfstandige aan de keukentafel is Sharon Bish Makelaardij in korte tijd mogen uitgroeien tot een betekenisvol NVM-makelaarskantoor. Eigenaresse Sharon Bish vormt samen met assistent makelaar Andrea Kissen en office manager Natascha Vink een deskundig team dat werkt vanuit een prachtig pand aan de Maaspoort. Daar is de huiselijke sfeer van de keukentafel nog altijd aanwezig. “We makelen echt vanuit de kern”, zegt Sharon. “Daarmee bedoel ik luisteren naar de vragen en behoefte van de klant om de belangen van die klant te behartigen.”

Dienstverlener
Met drie vrouwen sterk staat het kantoor klaar voor de klanten. “Het is toeval dat we met alleen vrouwen zijn. Maar ik zie nu wel de meerwaarde. Zorgen zit in onze genen. Het leidt tot een intensere dienstverlening. Hartelijke, open communicatie en zakelijk als het erop aan komt. We hebben uiteindelijk ook een dienstverlenend beroep. Dat raakt in onze branche soms ondergesneeuwd. Ik ben er het meest trots op dat juist onze service ook onze kracht is.”

De diensten van Sharon Bish Makelaardij richten zich op advisering en begeleiding van verkopen en aankopen van woningen, verhuur van woningen en taxaties. Sharon heeft een schat aan ervaring opgedaan sinds ze in 1997 is begonnen in de makelaardij in Weert. “Ik heb voor verschillende kantoren gewerkt, eerst als assistent-makelaar, daarna groeiend naar senior makelaar en directeur-makelaar.” Sinds 2007 is Sharon gecertificeerd als makelaar-taxateur en in 2008 volgde haar beëdiging als lid van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs).  

Veranderende markt
Door haar ervaring weet ze de klanten en de voortdurend veranderende markt perfect aan te voelen. “Ik heb alles meegemaakt, van de jaren negentig toen het niet op kon tot de gevolgen van de crisis. Ik ben voor mezelf begonnen op het toppunt van de crisis. Het was ontzettend mooi dat ik mijn eerste panden in een paar weken tijd wist te verkopen. Daardoor viel ik op. De tijden zijn flink veranderd, we zitten in een verkopersmarkt. De huizen wordt snel verkocht. Maar dat geldt alleen tot huizen tot een bepaalde prijsklasse. In het hogere segment ligt een grotere uitdaging, omdat de eisen daar hoger liggen en er veel concurrentie is.”

Sharon wil haar makelaardij op dezelfde voet voort zetten, al is ze wel bezig met plannen voor een verbreding van haar kantoor. Op welke wijze wil ze nog niet vertellen. “Veel kantoren kiezen voor uitbreiding van het werkgebied. Ik blijf graag in Weert, Nederweert en Stramproy met omliggende dorpen, omdat ik hier van alle belangrijke zaken op de hoogte ben.”

Organisatie
Ook qua organisatie kan ze zich niets beters wensen. “We zijn een relatief klein kantoor, waar door we veel onderling contact hebben. Iedere klant kent ons alle drie en daardoor kunnen we een optimale service bieden. Natascha de spin in het web die zorgt dat alle afspraken gepland worden. Ze zorgt voor de nuchtere noot in de af toe hectische makelaarswereld. Andrea ontwikkelt zich snel en volgt nu een opleiding tot kandidaat-makelaar. Ik heb dus alle vertrouwen in de toekomst. Een toekomst waarin we nog meer mensen mogen begeleiden in het spannende traject dat leidt naar de verkoop van hun oude huis of de aankoop hun nieuwe thuis.”