Emile Florack

WEERT – Per 1 januari 2020 gaat huidige directeur-bestuurder bij RICK Emile Florack met vervroegd pensioen. “Na zeven boeiende jaren bij RICK, maak ik nu meer tijd om te genieten van mijn familie en hobby’s.”  

Emile kwam in een roerige tijd bij RICK binnen. Gemeenten gaven de culturele sector fikse bezuinigingsopdrachten mee. Zijn opdracht: bouw aan een duurzame toekomst voor RICK. “Een mooie en spannende uitdaging! Als ik terugkijk denk ik ‘missie geslaagd’. RICK heeft een enorme groei doorgemaakt”, vertelt Emile.

“RICK heeft zich duidelijk geprofileerd in het onderwijs. Inmiddels zijn we echt een partner voor kwalitatief aanbod voor binnen- en buitenschoolse cultuureducatie. Ook is er een grote verandering in klantfocus ingezet. In plaats van aanbodgericht te denken staan nu de behoeften van de klant steeds meer centraal in onze dienstverlening. Daarnaast spelen we in op vraag vanuit maatschappelijke en sociale organisaties. Kunst als middel om maatschappelijke thema’s beter te begrijpen, culturele tegenstellingen te overbruggen en mensen met elkaar te verbinden.” In 2018 is RICK verhuisd naar de Wilhelminasingel. “Dit zorgt letterlijk voor meer zichtbaarheid. Tegelijkertijd hebben we zo flink op de kosten kunnen besparen.” Lees ook: RICK wil samenwerking met bedrijfsleven uitbouwen

De procedure voor de opvolging als directeur-bestuurder is door de Raad van Toezicht samen met het managementteam in gang gezet. Hoewel Emile RICK verlaat als directeur-bestuurder is er geen definitief afscheid. “Ik ben twee weken geleden begonnen met pianoles bij RICK!”

Over RICK
RICK brengt kunst en cultuur naar het onderwijs en de samenleving. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf, elkaar en de wereld beter te begrijpen. Via educatieve programma’s op school en inspirerende activiteiten in de wijk delen we onze kennis en liefde voor kunst, ontwikkelen we talenten en maken we belangrijke thema’s bespreekbaar. We bieden amateurtalent een podium om te stralen en groeien. Professionele docenten en coaches verzorgen samen ruim 100 workshops en cursussen, afgestemd op ieders niveau, talent en ambitie. Muziek, dans, beeldend, fotografie, theater of taal; zelfs een mix is mogelijk.

Bekijk hier voor de vacature voor directeur RICK.