Foto: Jan-Paul Kuit

De toekomst van maatschappelijk verantwoord ondernemen begint bij NLW Groep. Bedrijven met ontoereikende capaciteit verhuizen een deel van de productie naar het bedrijvencentrum in Venray en Panningen. Onder supervisie van een technisch engineer werken mensen met een arbeidsbeperking in een dependance aan hoogwaardige producten met gegarandeerde levertijden. Ook is het mogelijk de productie uit te besteden op eigen locatie.

Tekst: Wesley Hegge

De dubbelzijdige plakband wordt automatisch bevestigd op drie voeten, waarna de plaat erop komt te liggen. Een machine drukt de plaat vervolgens met precies de juiste druk vast. “In opdracht van het Venlose bedrijf Hovens Collin Verpakkingen produceren we dit jaar 80.000 van zulke kartonnen pallets”, zegt Theo Verstappen, manager verkoop en engineering  bij NLW Groep. “In de voorfase denken we mee over het productieproces. Onze technische medewerkers bouwen, onder leiding van Henk Geertets, in een tot twee maanden een machine op maat, zodat we meteen kunnen starten. De machine is zo ontwikkeld dat mensen met een arbeidsbeperking die gemakkelijk en veilig kunnen bedienen.”

Hoogwaardige producten
In het bedrijvencentrum in Venray worden niet alleen kartonnen pallets gemaakt. De circa 250 medewerkers maken producten in alle soorten en maten. Zo stelt een twintigtal medewerkers Lifehammers samen. Verstappen: “Die moeten aan zeer hoge eisen voldoen. Door de automatisering zorgen we ervoor dat de kwaliteit honderd procent is. Bovendien garanderen we de levertijden.”

NLW Groep is een werkbedrijf dat op maatschappelijk verantwoorde wijze unieke, betrouwbare en flexibele oplossingen levert voor capaciteitsvraagstukken van werkgevers. “De kern is dat we ons sterk richten op werkgevers en daarbij minder zoals voorheen op zoek gaan naar banen, maar naar geschikt en waardevol werk”, zegt Ron Geurts accountmanager bij NLW Groep. “We ontzorgen de werkgever door het werk te transformeren naar arbeidsplekken voor werknemers met een arbeidsbeperking. Dit gebeurt door opdrachtgevers een grote portfolio aan mogelijkheden aan te bieden: werken in opdracht in de eigen bedrijvencentra, werken op locatie, groepsdetachering of individuele detachering.

Dependance
Niet alleen in Venray, ook in Panningen staat een bedrijvencentrum. Geurts: “Die biedt plaats aan nog eens 250 medewerkers. Honderd van onze medewerkers werken op locatie en nog eens vierhonderd medewerkers detacheren we. Elke situatie vraagt om een andere aanpak waar we perfect op kunnen inspelen. Dat maakt ons een betrouwbare partner.”

De komende tijd zet NLW Groep in op de invulling van de bedrijvencentra. “Zeker met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt kiezen bedrijven er steeds vaker voor een dependance te openen in ons bedrijvencentrum”, zegt Geurts. “We kunnen een gedeelte van de productie overnemen. Van eenvoudig seriematig werk tot complexe opdrachten, bijvoorbeeld elektromontage of werkzaamheden voor de automotive-industrie. Onze meerwaarde is dat we oplossingen bieden voor hun behoefte aan extra productiecapaciteit, waarbij kwaliteit is geborgd. Wij zijn onder andere ISO gecertificeerd.”

Samen groeien
De dependance wordt ingericht in dezelfde uitstraling als het bedrijf van de opdrachtgever. Er hangen bedrijfsvlaggen en visuals. De medewerkers dragen kleding met het logo van het bedrijf. Verstappen: “Dat geeft hen veel zelfvertrouwen en het vergroot hun betrokkenheid bij de producten.”

NLW Groep biedt ook de mogelijkheid om de productie te verplaatsen naar de eigen locatie van de opdrachtgever. Geurts: “We bekijken nu met Hovens Collin of het mogelijk is om de productie van kartonnen pallets uit te breiden op hun locatie. Dan stellen zij de logistiek en ruimte ter beschikking. Wat is er mooier dan samen met de klant groeien?”

www.nlw.nl