Foto: Dion Huiberts

Expert Group heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot full-service bouwbedrijf. Met een eigen afdeling ‘architectuur en interieur design’ is de dienstverlening nu compleet. Een unieke bedrijfsuitbreiding die ervoor zorgt dat alles onder één dak zit. In de hele provincie Limburg worden dromen verwezenlijkt. Zo ook in Baarlo, waar het team van vakmensen de springstal van Carpe Diem renoveerde.

Tekst: Wesley Hegge

Oorspronkelijk begonnen als specialist in de afbouw van zowel particuliere als zakelijke projecten, heeft Expert Group de dienstverlening steeds verder uitgebreid. Het Weerter bouwbedrijf staat voor betrokken bouwbegeleiding. Verzorgd door ervaren adviseurs, traditionele bouwers, installateurs, stucadoors en schilders.

Expert Group Architectuur, Bouw/Afbouw & Interieurbouw
Expert Group voorziet in nieuwbouw, afbouw, verbouw, renovatie, onderhoud en aan- en verkoop. De enige tak van sport die nog ontbrak was architectuur en interieur design. Onlangs zijn er enkele bouwkundigen in dienst getreden. Eigenaar Nuri Sogukcesme legt uit waarom hij deze nieuwe stap heeft gezet: “Omdat we nu alles samen kunnen realiseren zonder derde partijen in te hoeven schakelen. Ontwerp en uitvoering sluiten naadloos op elkaar aan. We denken als adviseur met de opdrachtgever mee. We realiseren creatieve, innovatieve en financieel haalbare oplossingen voor bouwopgaven. Dat komt het resultaat ten goede en levert een enorme kostenbesparing op voor onze klanten.”

Door een omvangrijk aantal gerealiseerde projecten heeft Expert Group ook buiten regio Weert naamsbekendheid verworven. Vanuit de hele provincie komen opdrachten binnen. Onlangs renoveerden ze voor Carpe Diem Equestrian Team de springstal in het Noord-Limburgse Baarlo. Deze stal is opnieuw ontworpen en vormgegeven in een moderne stijl, met respect voor haar natuurlijke omgeving. De gebruikte hoogwaardige en natuurlijke materialen zorgen voor een luxe, maar vooral rustige, atmosfeer. Dit maakt de accommodatie een ideale plek om paarden en ruiters te trainen. Naast de renovatie van de stallen werden er in het woonhuis, kantoor en de tuin diverse afbouwwerkzaamheden verricht.

Van schets tot oplevering
Van ontwerp tot realisatie: alles gebeurt onder één dak. Expert Group geeft ideeën vorm, denkt mee, initieert, inventariseert de mogelijkheden en presenteert schetsen. Nuri: “Die schetsen werken we uit naar realistische een 3D-presentatie of maquette. Als de klant daarna aanvullende wensen heeft, vertalen we de opmerkingen in de tekening zodat de woning op maat gemaakt wordt.”

Als het ontwerp gereed is en aan alle wensen voldoet, wordt een passende prijsopgave uitgebracht. Onze projectleiders en calculator rekenen de projecten nauwkeurig uit. “In een contract leggen we precies vast wat besproken is. Dit geeft de garantie dat de woning of welk ander project dan ook volgens plan gebouwd wordt, zonder kostenoverschrijding. Afspraak is afspraak bij ons. We zijn flexibel, betrokken en denken steeds met de klant mee. Het gaat erom dat we de klant volledig ontzorgen. Door de uitbreiding met architectuur kunnen we nu een compleet pakket aanbieden.”

Ontzorgen
Expert Group onderscheidt zich door een volledige ontzorging. “We zijn full-service in de meest uit-gebreide zin van het woord. Het bouwplan bespreken we met de welstandcommissie van de gemeente. Als de gemeente het ontwerp heeft goedgekeurd, kunnen we de bouwaanvraag opmaken en dienen wij de aanvraag in. De projectleider is het aanspreekpunt, van de start van de bouw tot de oplevering. De bouwtekeningen worden nog eens helemaal nagelopen.”

Expert Group heeft contact met meerdere leveranciers van de materialen voor de binnen- en buitenkant van de woning. “Daarin geven we advies. We zijn op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.”

Na de werkvoorbereiding gaan de vaklieden aan de slag met de bouw. Tot en met het moment dat de sleutel overhandigd wordt, ligt het volledige bouwproces in betrouwbare, deskundige handen.

Om grote projecten in goede banen te leiden, treedt Naufal Iguaddouren op als projectmanager. Hij beschikt over kennis en ervaring op het gebied van wet- en regelgeving en is bouwkundig onderlegd. Bij projecten is hij de schakel tussen klant en de bouwkundigen, alsmede tussen Expert Group en de overheid. Dat Expert Group grensverleggend opereert, blijkt wel uit het feit dat het team, dankzij waardevolle internationale contacten, de afgelopen drie jaar verschillende buitenlandse investeerders naar Nederland heeft gehaald.

www.expert-group.com