WEERT – René Puts en Ralf Jansen van supermarkt Jumbo in Stramproy hebben aan de Oelemarkt in de voormalige discotheek Carte Blanche een vooralsnog succesvol restaurant gevestigd: Proeflokaal Bregje. Puts en Jansen willen aan de achterzijde van de hetzelfde pand aan de Hegstraat tapasrestaurant La Cubanita vestigen.

Daarvoor zou de lelijke achtergevel aan de Hegstraat een metamorfose ondergaan en een voorgevel worden met een terras. In de Hegstraat liggen aan een kant woningen. Aan de andere zijde van de straat schoenenzaak Van Nieuwenhoven en ingangen van winkels die aan de  Hoogstraat liggen. Zoals van apotheek Huppertz, Colada en Berntsen woninginrichting.

Verontruste buurtbewoners zijn op Social Media is al enkele dagen aan het discussiëren over de mogelijke komst van het restaurant aan de Hegstraat. Het veel gehoorde argument daarbij is dat het te druk in de straat gaat worden en dat er geluidoverlast ontstaat door het terras.

Voormalige discotheek Carte Blanche, hoek Hegstraat / Carisstraatje

Dagblad ‘De Limburger’ meldt vandaag dat de ondernemers die een ingang hebben aan de Hegstraat de mogelijke komst van ‘La Cubanita’ juist toejuichen. Ook zou een terras er mede voor kunnen zorgen voor meer sociale controle waardoor er wellicht minder vandalisme zou zijn.

Wulms vastgoed de eigenaar van het pand is momenteel in overleg over restaurant en terras met de gemeente Weert.