Richard Francke, voorzitter Tour Culinair en Rosalie Theunissen. Fotocredits: Edith van Aken

HERTEN/ROERMOND – Rosalie Theunissen ontving maandag tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in Restaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen.

Sinds begin dit jaar staat Rosalie, na het overlijden van haar man Jan Theunissen, alleen aan het roer van de Oolderhof nabij Roermond. Bijna 30 jaar geleden hebben Jan en Rosalie het horecabedrijf van Jan zijn ouders overgenomen. Samen besloten ze al snel dat zij van de lokale eet- en drinkgelegenheid een professionele horecazaak wilden maken. Ze hebben het restaurant dan ook uitgebouwd tot een bedrijf met  een bar en brasserie, à la carte restaurant, verschillende banqueting zalen, 29 suites en een beachclub. Hiermee is de Oolderhof verworden tot hét culinaire trefpunt aan de Maas.

Klasbak Trofee
Rosalie was verrast dat zij de Klasbak Trofee 2019 had gewonnen. Ze was onder valse voorwendselen uitgenodigd om naar Roermond te komen en nam daar nietsvermoedend deel aan het afsluitende diner van de Tour Culinair, toen ze als winnaar bekend werd gemaakt.

Rosalie Theunissen: “Ik ben helemaal beduusd, deze waardering had ik niet zien aankomen. Een extra motivatie om samen met mijn team ook in de komende jaren de Oolderhof als culinaire parel aan de Maas verder uit te bouwen.”

Bijzonder mens
Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert, de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbak Trofee bestaat uit een oorkonde en een cheque ter waarde van € 500,00. De prijzen werden overhandigd door Richard Francke, voorzitter van Tour Culinair.

Richard Francke: “Een belangrijk onderdeel van Tour Culinair is het onderling inspireren en delen van kennis. Het is dan extra mooi om de klasbaktrofee te mogen overhandigen aan een krachtige en inspirerende ondernemer, die dit jaar een extra duwtje in de rug kan gebruiken.”

Zonnige Tour in Limburg
Tour Culinair is hét sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, die elkaar al fietsend inspireren. In twee dagen tijd hebben de ondernemers in totaal 250 kilometer afgelegd door Limburg, België en Duitsland. Extra bijzonder was dat deze editie, naast de Limburgse ondernemer Wim Cox en hotelmanager Harpert van Seggelen, mede georganiseerd werd door drie studenten van de Hotel Management School Maastricht. Zij hebben als regiocomité gezorgd voor een zware en zonovergoten fiets tweedaagse, afgewisseld met bezoeken aan gastvrije Limburgse ondernemers zoals Luc van Engelen van Beachclub Degreez in Panheel, Lonneke en Rik Brouns van brouwerij de Fontein in Stein en het afsluitende culinaire hoogtepunt bij Restaurant One in Roermond van Edwin Soumang. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen en voormalig Tweede Kamerlid en huidig gemeenteraadslid van Roermond, Jos van Rey, zorgden gezamenlijk voor het startschot van de Tour.

Tijdens het slotdiner maakte voorzitter Francke tevens bekend de Tour Culinair volgend jaar in Gelderland plaats zal vinden en dat het 40-jarig jubileum van de Club over twee jaar gevierd zal worden met een bergachtige editie in de Noord-Italiaanse regio Piëmonte.