Bert Mennings, directeur Limburg Museum Venlo | Foto Jeroen Kuit

VENLO – De dubbeltentoonstelling ’50 Jaar Thielen’ met schilderwerken en tekeningen van de bekende kunstenaar Evert Thielen (1954) in Venlo is een ongekend succes gebleken. Ook winkels en horeca profiteerden mee.

Het slotweekend bracht de teller op meer dan 110.000 verkochte toegangsbewijzen,  zo zegt Bert Mennings, directeur Limburg Museum Venlo. ‘Nooit eerder trok een tentoonstelling in het Limburgs Museum zoveel bezoekers’. Ook Museum van Bommel van Dam, waar tekeningen en voorstudies waren te zien van de enorme veelluiken die Thielen schildert, spreekt van een record.

Plus in de omzetcijfers van winkels en horeca-zaken in de binnenstad van Venlo
Eerder al becijferde het stadsbestuur van Venlo dat de toestroom van Thielen-fans uit heel het land zorgde voor een duidelijk merkbare plus in de omzetcijfers van winkels en horeca-zaken in de binnenstad van Venlo.