WEERT – Meer dan 150 winkeliers en horecabedrijven in Weert hebben royaal prijzen ter beschikking gesteld voor de grote jubileumloterij van de Philips van Horne.

Het aantal prijzen is inmiddels gestegen naar meer dan 300, variërend van o.a. een driedaagse reis naar Londen, een wasmachine, een flatscreen TV, talloze cadeaus en meer dan honderd waardebonnen, kleding- en diner bonnen.

Opbrengst
De opbrengst van de loterij gaat volledig naar de Chipala school in Malawi. Via diverse acties is al 12.000 euro opgehaald. Het streefbedrag is 18.000 euro voor de bouw van twee klaslokalen. Leerlingen van de school hebben de afgelopen week loten verkocht aan familie, kennissen en buren.

De trekking is zondag 2 juni tijdens de fiets- en wandelmanifestatie de ‘Van Horne Bloem van Weert’ met start en finish bij de Philips van Horne school.  Aanvang trekking (in het bijzijn van oud-notaris Piet Veugen): 15.00 uur. De loten kosten € 2,50 en kunnen nog gekocht worden via de school én tijdens de ‘Van Horne Bloem van Weert’ zondag 2 juni tussen 09.00 en 14.00 uur.

Terras en live optredens
Het plein voor de Philips van Horne school wordt speciaal voor de ‘Van Horne Bloem van Weert’ omgetoverd tot een gezellig terras met zitjes, statafels en een bar. Tegen een schappelijke prijs zijn diverse drankjes te koop en op een podium wordt livemuziek o.a. door het bekende duo Wendy&Joerik (Wendy en Joerik van Dooren).