Het valt niet te ontkennen dat koud winterweer samengaat met droge winterlucht. En je bent het ongetwijfeld met ons eens dat droge lucht op kantoor niet goed is! Droge lucht heeft op veel manieren invloed op onze gezondheid. Het vergroot de kans op ziekten en vervelende huidaandoeningen. Maar, hier is het goede nieuws: er zijn manieren om de gevolgen van droge lucht te bestrijden.

Nadelige gevolgen van droge lucht
Wanneer we droge lucht inademen, heeft dit het potentieel om bepaalde luchtwegaandoeningen te veroorzaken. Mensen zien meestal een toename van astma, bronchitis, sinusitis en neusbloedingen. Dit komt niet alleen door een daling van de temperatuur, maar ook door een aanzienlijke afname van de luchtvochtigheid. Daarnaast kun je ook last krijgen van algemene uitdroging, wat mogelijk een bron van huidirritaties kan zijn en je vatbaarder maakt voor infecties. Studies hebben aangetoond dat een lage luchtvochtigheid en lage temperaturen het griepvirus stimuleren omdat het in deze omstandigheden langer overleeft.

Nadelige gevolgen bestrijden
De meeste moderne kantoren gebruiken een heleboel elektronica, zoals printers, scanners, computers, kopieermachines en papierversnipperaars. Deze gereedschappen stoten een aanzienlijke hoeveelheid warmte uit in een al droge omgeving. De oplossing? Schakel ze uit wanneer ze niet worden gebruikt. Tijdens de winter krijgt je huid het hard te verduren. Houd lotion en lippenbalsem op je bureau om het leed van je huid te verminderen. Als je op kantoor aan het werk bent, ben je vaak gefocust aan het werk. Hierdoor vergeet je soms te knipperen met je ogen. Dit in combinatie met de droge lucht op kantoor zorgt zeker voor een hoger risico op droge ogen. Contactlenzen kunnen de situatie zelfs verergeren. Daarom raden we aan om je bril op het werk in de buurt te houden. Oogdruppels bieden ook verlichting. Maar vergeet vooral niet om veel water te drinken om uitdroging tijdens de winter te vermijden!

Luchtbevochtigers als redding
Er zijn twee soorten commerciële luchtbevochtigers die een groot verschil zullen maken.

Bypass-luchtbevochtigers
Een bypass-luchtbevochtiger maakt gebruik van de luchtstroom om vocht door de werkruimte te voeren. Bypass-luchtbevochtigers hangen meestal uit het zicht in de kelder of zolder (indien van toepassing). Ze hebben ook heel weinig onderhoud nodig. Ze kunnen dagelijks 17 liter vocht toevoegen aan de lucht die door je kanalen stroomt.

Krachtige luchtbevochtigers
Een krachtige luchtbevochtiger gebruikt zijn eigen elektrische ventilator om vochtige lucht door je volledige ruimte af te geven. Er zijn er enkele die tot 18 gallons vocht aan de lucht kunnen toevoegen. Het maakt gebruik van krachtige ventilatoren die de lucht bevochtigen.

Het valt niet te ontkennen dat koud winterweer samengaat met droge winterlucht. En je bent het ongetwijfeld met ons eens dat droge lucht op kantoor niet goed is! Droge lucht heeft op veel manieren invloed op onze gezondheid. Het vergroot de kans op ziekten en vervelende huidaandoeningen. Maar, hier is het goede nieuws: er zijn manieren om de gevolgen van droge lucht te bestrijden.

Nadelige gevolgen van droge lucht
Wanneer we droge lucht inademen, heeft dit het potentieel om bepaalde luchtwegaandoeningen te veroorzaken. Mensen zien meestal een toename van astma, bronchitis, sinusitis en neusbloedingen. Dit komt niet alleen door een daling van de temperatuur, maar ook door een aanzienlijke afname van de luchtvochtigheid. Daarnaast kun je ook last krijgen van algemene uitdroging, wat mogelijk een bron van huidirritaties kan zijn en je vatbaarder maakt voor infecties. Studies hebben aangetoond dat een lage luchtvochtigheid en lage temperaturen het griepvirus stimuleren omdat het in deze omstandigheden langer overleeft.

Nadelige gevolgen bestrijden
De meeste moderne kantoren gebruiken een heleboel elektronica, zoals printers, scanners, computers, kopieermachines en papierversnipperaars. Deze gereedschappen stoten een aanzienlijke hoeveelheid warmte uit in een al droge omgeving. De oplossing? Schakel ze uit wanneer ze niet worden gebruikt. Tijdens de winter krijgt je huid het hard te verduren. Houd lotion en lippenbalsem op je bureau om het leed van je huid te verminderen. Als je op kantoor aan het werk bent, ben je vaak gefocust aan het werk. Hierdoor vergeet je soms te knipperen met je ogen. Dit in combinatie met de droge lucht op kantoor zorgt zeker voor een hoger risico op droge ogen. Contactlenzen kunnen de situatie zelfs verergeren. Daarom raden we aan om je bril op het werk in de buurt te houden. Oogdruppels bieden ook verlichting. Maar vergeet vooral niet om veel water te drinken om uitdroging tijdens de winter te vermijden!

Luchtbevochtigers als redding
Er zijn twee soorten commerciële luchtbevochtigers die een groot verschil zullen maken.

Bypass-luchtbevochtigers
Een bypass-luchtbevochtiger maakt gebruik van de luchtstroom om vocht door de werkruimte te voeren. Bypass-luchtbevochtigers hangen meestal uit het zicht in de kelder of zolder (indien van toepassing). Ze hebben ook heel weinig onderhoud nodig. Ze kunnen dagelijks 17 liter vocht toevoegen aan de lucht die door je kanalen stroomt.

Krachtige luchtbevochtigers
Een krachtige luchtbevochtiger gebruikt zijn eigen elektrische ventilator om vochtige lucht door je volledige ruimte af te geven. Er zijn er enkele die tot 18 gallons vocht aan de lucht kunnen toevoegen. Het maakt gebruik van krachtige ventilatoren die de lucht bevochtigen.