Parkeren Roermond

NEDERWEERT – Het college van B&W van de gemeente Nederweert wil het kort parkeren in het centrum uitbreiden van 30 naar 120 minuten.

Vanuit de Ondernemers Vereniging Nederweert (OVN) kreeg het college van B&W onlangs het verzoek om de huidige blauwe zone in het centrum van Nederweert aan te passen.

Te kort
Volgens de OVN is de huidige maximale parkeerduur van 30 minuten voor het kernwinkelgebied te kort voor het winkelend publiek en leidt het tot verwarring. Omdat het resterend deel van de blauwe zone in het centrum van Nederweert een maximale parkeerduur heeft van 120 minuten, is het niet altijd duidelijk voor de bezoekers wat nu de juiste tijd is.

Uitbreiden parkeertijd
B&W is daarom van plan om de parkeerduur van de ingestelde parkeerschijfzone voor een gedeelte van de Paulus Holtenstraat, de Brugstraat en Kerkstraat en drie parkeervakken op het St. Antoniusplein voor kortparkeren (30 minuten) uit te breiden naar 120 minuten. Ook wordt voor twee parkeervakken op het St. Antoniusplein, tegenover bakkerij Korsten, een parkeerschijfzone voor de duur van 120 minuten ingesteld, van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur.