De eerste Masterclass vond plaats bij Rabobank Venlo.

Ondernemen is vooruit kijken, kansen pakken en vooral ook samenwerken. Met collega’s, leveranciers, klanten én stakeholders. Daarom organiseren Ondernemend Venlo en Crossroads Limburg zogenaamde Masterclasses. Niemand minder dan Herman van Rompuy, voormalig voorzitter van de Europese Raad, trapte bij Rabobank en Omstreken Venlo de serie Masterclasses af.

De belangstelling voor de bijeenkomst was zeer groot. De Brexit is dan ook een onderwerp waar veel ondernemers vragen over hebben. Van Rompuy begrijpt dat ondernemers worstelen met het vraagstuk wat de Brexit voor hun onderneming kan betekenen. Zijn advies aan de aanwezige ondernemers was om geen overhaaste beslissingen te nemen zolang er geen duidelijkheid is over de wijze waarop het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. De Belgische politicus maakte de complexe situatie inzichtelijk en schetste verschillende scenario’s. Behalve Van Rompuy spraken wethouder Erwin Boom (wethouder gemeente Venlo), Joost van den Akker (gedeputeerde provincie Limburg) en Erik de Bie en Marijn Bodelier (advocaten bij Greenberg Traurig).

Onthulling nieuwe naam
Tijdens de Masterclass Brexit werd tevens de nieuwe naam voor Economic Development Board Noord Limburg onthuld: Crossroads Limburg. Dit is een instituut dat ondernemers, onderwijs en overheid in de regio Noord-Limburg met elkaar verbindt. Crossroads Limburg is de actieve schakel die de ondernemers bij elkaar brengt om innovatie en samenwerking hand in hand te laten gaan. Het instituut neemt het initiatief om de ondernemersambities te vertalen naar een overkoepelende economische agenda en positioneert een en ander vervolgens bij de provinciale-, landelijke en Europese overheid. Daarnaast organiseert Crossroads Limburg beeldbepalende evenementen in de vorm van masterclasses. Daarin wordt inhoudelijk ingezoomd op ondernemer gedreven thema’s als innovatie, circulariteit, regiobranding en arbeidsmarkt. De volgende Masterclass staat gepland op 20 juni. Houd de website in de gaten voor meer informatie.