REGIO – Voor de veertiende keer wordt dit jaar gestreden om de Limburg Export Award. De inschrijving voor deze prestigieuze prijs is sinds vandaag geopend voor Limburgse ondernemers die grensoverschrijdend zakendoen. De winnaar ontvangt onder meer een geldprijs van 10.000 euro.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en uitgegroeid tot een vaste waarde met een afsluitend netwerkevenement. Adams Pauken legde in 2006 als eerste beslag op de prijs, vorig jaar ging Dinnissen Proces Technologie met de eer strijken.

Exportstrategie
Deelname aan de competitie staat open voor exporterende ondernemingen uit Nederlands-Limburg. Zowel zelfstandige- als dochterbedrijven mogen meedingen, mits ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Limburg. Omvang is niet bepalend; wel zwaarwegend voor de vakjury zijn een heldere en succesvolle exportstrategie, een financieel gezonde bedrijfsvoering en creativiteit.

Finalisten
Een deskundige vakjury selecteert uit de inzendingen tien kandidaten voor een eerste beoordeling. Uiteindelijk blijven drie finalisten over. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro en een sculptuur van de Roer­mondse kunstenaar Dick van Wijk. De nummers twee en drie ontvangen een voucher ter waarde van € 500 voor deel­name aan een buitenlandse handelsreis naar keuze van RVO-NL. Bij de drie finalisten gaat een filmteam van L1 TV op bezoek voor een professionele reportage. De gefilmde portretten worden uitgezonden in de aanloop naar en bij de prijsuitreiking op woensdag 23 oktober bij Dinnissen Proces Technologie in Sevenum, de winnaar van vorig jaar.

Export Sociëteit Limburg
De Limburg Export Award is in het leven geroepen door de Export Sociëteit Limburg wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Sponsoren zijn ING Bank, Seacon Logistics, Provincie Limburg, NV LIOF en Boels Zanders NV Advocaten. De voorgaande edities werden gewonnen door achtereenvolgens Adams Pauken uit Ittervoort, Weir Minerals Netherlands BV uit Venlo, Hauzer Techno Coating uit Venlo, Van Aarsen International uit Panheel, Scelta Mushrooms uit Venlo, Koninklijke Kusters Engineering uit Venlo, WP Haton uit Panningen, Thomas Regout uit Maastricht  Linssen Yachts uit Maasbracht, Bruynzeel Storage Systems uit Panningen, Schmitz Foam Products uit Roermond, Neptunus Structures uit Kessel en vorig jaar Dinnissen Proces Technolgy uit Sevenum.

Vakjury
De vakjury van de Limburg Export Award wordt gevormd door prof. dr. J. Lemmink, decaan School of Business and Economics, Universiteit Maastricht; F. Nelissen, voorzitter Export Export Sociëteit Limburg; J. van den Akker, gedeputeerde Economische Zaken Provincie Limburg, B. de Wit , manager business development NV LIOF, mr. E. Tromp, partner Boels Zanders NV Advocaten, H. Narinx, directeur Limburgse Werkgevers Vereniging, G. Coenen, senior overseas logistic manager/global compliance officer Seacon Logistics BV, ir. T. Smit, Vicepresident Manufacturing & Logistics Machines Océ Technologies BV en H. van der Broeck, relatiemanager Industry & Food ING Bank Grootzakelijk.