Presenteer jouw bedrijf digitaal én via mooi drukwerk
Als bedrijf zijn er tal van manieren om in de directe omgeving op te vallen en een groot potentieel klantenbestand aan te spreken. Natuurlijk zorg je dat je online goed zichtbaar bent, via een goede SEO-geoptimaliseerde bedrijfswebsite en door aanwezig te zijn op sociale media. Maar het inzetten van stijlvol en goed ontworpen drukwerk is ook onmisbaar in deze tijd. Zo kun je visitekaartjes laten maken, een vlag laten bedrukken of kiezen voor een roll-up banner om te gebruiken op beurzen. Ook met gedrukt foldermateriaal kun je jouw bedrijf op een representatieve manier in een positief daglicht stellen. Welke soorten drukwerk mag je als ondernemer zeker niet vergeten en verdienen extra aandacht?

Ontwerp mooie vlaggen om de aandacht te trekken
Een goede manier om de aandacht van klanten en passanten te trekken, is een vlag laten bedrukken – of meerdere vlaggen – die stijlvol en representatief is/zijn. org in elk geval voor een opvallend ontwerp, waarbij voorbijgangers even blijven stilstaan om te kijken wat voor gaafs er te zien is. En zorg uiteraard ook dat jouw bedrijfsnaam en logo prominent op de vlaggen zijn afgedrukt.

Flyers uitdelen in directe omgeving
Het is ook aan te raden om als ondernemers, naast een vlag laten bedrukken, gedrukte flyers te laten bezorgen in de woonplaats waar jouw bedrijf staat of in de directe omgeving van jouw onderneming. Je kunt klanten lokken met mooie aanbiedingen of promotieartikelen. Als je net jouw bedrijf opstart, kun je de eerste bezoekers verrassen met een gratis drankje en een leuk kadootje. Zo vestig je meteen een positieve naam in de omgeving. Slim is ook om stapeltjes flyers, als je daarvoor toestemming hebt gevraagd, op enkele strategische en drukbezochte plekken neer te leggen. Denk aan de bibliotheek, de apotheek, het plaatselijke VVV-kantoor of bij niet-concurrerende andere ondernemingen die uit een vergelijkbaar klantenbestand putten als jouw bedrijf.

Vergeet posters niet als beginnend ondernemer
Zorg er ten slotte voor dat je als (beginnend) ondernemer ook op vaste plekken zichtbaar bent. Naast de vlaggen bij het bedrijfspand kun je kiezen voor het plaatsen van posters langs wegen of op billboards in de stad. Dit soort gedrukte reclame trekt veel bekijks, zeker als je jouw drukwerk ophangt in de drukbezochte binnenstad of langs wegen waar veel mensen langskomen. Succes, en als je jouw drukwerk goed laat ontwerpen bij een professionele drukker, dan komt het helemaal goed met jouw p.r.-campagne.