Keyportregio – Wilt u als ondernemer uw organisatie duurzamer en milieuvriendelijker maken? Of heeft u hierin de eerste stappen gezet, en zoekt u inspiratie of handvatten voor die volgende stap?

  • Een bijeenkomst van Keyport/Brainport connected learning: project lerend leven

Tijdens de bijeenkomst zal Gé Moonen – Moonen Packaging laten zien hoe zij duurzaam zijn gaan ondernemen. Daarnaast geeft hij enkele tips en tricks in hoe je kunt starten met duurzaam ondernemen. Hoe kwam hij op dit idee? En hoe is hij uiteindelijk aan de slag gegaan? En niet onbelangrijk, wat hebben deze ontwikkelingen zijn organisatie gekost/opgeleverd?

Wij willen u graag inspireren met de vele mogelijkheden die écht iets bijdragen aan het milieu, en uw business model niet schaden. Mogelijk zit er voor u zelfs wel een verdienmodel in het duurzamer ondernemen!

Daarnaast introduceren wij een tool die u kan helpen bij het zetten van de eerste stappen. Deze tool brengt u in contact met ondernemers in de buurt, voor wie uw afval juist een grondstof is.

Het resultaat: afval is niet langer afval, en misschien kunt u met uw afval zelfs wel geld gaan verdienen…

Uiteindelijk kunnen we afval namelijk definiëren als een nog niet geïdentificeerde grondstof. Laten wij samen dus snel aan de slag gaan met dat definiëren…!

Locatie:
Moonen Packaging, Fahrenheitstraat 11, 6003 DC Weert

Programma:

  • 14:30 uur: Ontvangst met een drankje
  • 15:00 uur: Opening namens het Innovatie Team en Keyport 2020
  • 15:10 uur: Gé Moonen presenteert Moonen Packaging en laat zien hoe zij duurzaam zijn gaan ondernemen. Daarnaast geeft hij enkele tips en tricks in hoe je kunt starten met duurzaam ondernemen.
  • 16.00 uur: Immanuel Geesing presenteert InduSym.
  • 16.20 uur: Rondleiding
  • 17.00 uur: Netwerkborrel

InduSym:
InduSym is een afkorting voor industriële symbiose, een vorm van circulaire economie: de reststroom van één bedrijf wordt de grondstof van een ander bedrijf. Met voldoende van deze uitwisselingen ontstaat een cirkel zonder restafval. Samenwerkende bedrijven kunnen goedkoper aan materialen komen zonder nieuwe grondstoffen te verbruiken, of reststromen een nuttige bestemming geven terwijl ze besparen op afvalverwerking. Zo werken we samen efficiënter, economischer en duurzamer.

InduSym is een online platform dat ontwikkeld is door Stichting Bedrijventerreinen Helmond in samenwerking met de TU Eindhoven. Een pilot is gestart in Helmond, maar nu wordt de tool wegens succes in heel Nederland aangeboden. De tool helpt vraag en aanbod om elkaar te vinden. Bedrijven met een match, kunnen met elkaar in contact komen om een symbiotische uitwisseling in de praktijk te brengen. Kom naar deze bijeenkomst en krijg een gratis account om aan de slag te gaan!

Aanmelden
U dient zich per persoon aan te melden op de website van lerend leven: info & inschrijven.

Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.