Uit de Keyportregio – CIVIL, Centrum voor Innovatief Vakmanschap Installatietechniek Limburg is nu volledig ingericht én operationeel. Publieke- en Private partijen werken onder één dak als één team. Voor up to date onderwijs en bijscholing van bestaand personeel. CIVIL heeft het meest innovatieve equipment op het gebied van installatie- en elektrotechniek.

BIM op de bouwplaats
Directeur Jack van Boxmeer: “Om ervoor te zorgen dat de opleiding blijft aansluiten op de dagelijkse beroepspraktijk, hebben we onlangs een investering gedaan in de technologie die BIM direct met de bouwplaats verbindt. De technische tekening wordt als het ware geprojecteerd op locatie. Zo worden fouten voorkomen en de productiviteit gemaximaliseerd.”

Ook voor bedrijven
Deze technologie is beschikbaar gesteld door het regionale bedrijfsleven voor studenten niveau 4 opleidingen elektro- en installatietechniek. Van Boxmeer: “Omdat deze technologie ook voor veel installatiebedrijven nieuw is, stellen we dit ook beschikbaar voor bestaand personeel. Om zelf kennis mee te maken en te oefenen. De bijbehorende cursussen zijn beschikbaar.”

Compleet onderwijsaanbod
Naast kartrekkers ROC Gilde Opleidingen en Opleidingsbedrijf IW Zuid-Oost heeft ook het Vista College- ontstaan na fusie van ROC Arcus college en ROC Leeuwenborgh – zich aangesloten. Nu werken alle Limburgse ROC’s samen.  In het CIVIL worden alle opleidingen BOL en BBL op alle niveaus (2 t/m 4) op het gebied van installatie- en elektrotechniek aangeboden.

Examencentrum, ook voor warmtepomptechniek
Het CIVIL is tevens het examencentrum voor alle opleidingen installatie- en elektrotechniek. Ook o het gebied van F-gassen en warmtepomptechniek. Enige in de regio.

Meer weten ? klik hier.

De rol van Keyport?
Samen met het onderwijs en het bedrijfsleven maakt Keyport zich sterk voor het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven, het inrichten van up-to-date opleidingen en de beschikbaarheid van goed geschoold personeel. CIVIL is een concreet en praktische resultaat daarvan. Naast CIVIL en het Centrum voor Logistiek Vakmanschap zijn er voorbereidingen voor de opstart van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap voor de maakindustrie (2e helft 2019).


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.