WEERT – Op 12 maart tijdens de Bakkersvakdagen in Gorinchem is Huupkens IJs uit Weert uitgeroepen tot Beste Gouden IJsspatel van Nederland 2019. IJsmeester Wil Koppen van Huupkens IJs behaalde de hoogste score met hun koffie ijs. 

Hun koffie ijs was het allerlekkerst, had de beste structuur, kleur, temperatuur, mondgevoel en de mooiste koffiebite. Een uitmuntend ijsje, zo werd het geroemd door de jury.

Ambacht
Huupkens IJs zet zich in voor het ambacht ijs maken. Tijdens de Ambachtelijke IJswedstrijden slepen ze elk jaar een titel binnen. Wil Koppen: “Wij vinden het belangrijk om het ambacht van een lekker ijsje maken in ere te houden en dat de consument zich bewust wordt van de grote verschillen tussen ijs. Al sinds 1941.”

Jong geleerd
Bij Wil Koppen is het met de paplepel ingegeven. Toen hij klein was keek hij vaak naar zijn vader. “Die straalde altijd passie uit. Hij herinnert zich de geur van het aardbeien ijs.” Zijn vader zij vaak: “Doe je mond eens open”. En dan stopte hij een lepel vers gedraaid ijs in zijn mond. Dat zijn dierbare herinneringen. Daar liggen de wortels van Huupkens IJs.”

Als je Wil ziet ijs bereiden dan zie je niet zomaar iemand die toevallig ijs en een ijsspatel tegenkwam. Wil weet zijn ijsjes te verrijken met zijn energie en zijn passie.