WEERT – Na een lange voorbereiding was het op maandag 26 november eindelijk zo ver: de Weerter ondernemers konden het cadeau van de 110-jarige voetbalvereniging Wilhelmina’08 eindelijk uitpakken.

Er was een goede ambiance gecreëerd op het prachtige golfcentrum Crossmoor en een zestigtal bezoekers hebben daar gebruik van gemaakt.

Ondernemersavond
De avond stond onder leiding van gastheer Niek Gruijthuijsen, zoon van Jac Gruijthijsen, die jarenlang een vaste kracht was in het eerste elftal van de blauw-witten en later in zijn fysiotherapie-praktijk op de Wilhelminasingel veel spelers weer wedstrijd klaar heeft gemaakt.

Na een presentatie door Niek over de sponsormogelijkheden stelde voorzitter René Laenen het verleden, het heden en ook zijn droom over de toekomst van Wilhelmina’08 én het voetbal in Weert aan de deelnemers voor. Het was een speech uit het hart van een echte blauw-witter die met een hartelijk applaus door de deelnemers werd gewaardeerd.

Bijzondere gastspreker
Hierna was Ferry van Zandvliet als gastspreker aan de beurt. Ferry heeft met zijn drie Rotterdamse vrienden op 13 november 2015 de terroristische aanslag in de Bataclan in Parijs meegemaakt en gelukkig overleeft. In een boeiend betoog kreeg hij de zaal muisstil, waarin hij zijn beleving schetste van de gebeurtenissen en de gevoelens tijdens het moment van de aanslag.

Vooral boeiend was om te horen hoe hij werd geholpen in veiligheid te komen, de aanslag te verwerken en de steun die hij daarbij heeft gekregen, maar helaas ook te maken heeft gehad met, naast veel positieve, ook negatieve reacties via de social media.

Bataclan
Hij gaf duidelijk aan hoe zo’n verschrikkelijke gebeurtenis uiteindelijk ook zijn vertaling heeft gekregen naar een positievere kijk op het leven en dat je daarmee op vele fronten je voordeel mee kunt doen. Hijzelf gaf aan een ander mens te zijn geworden en dat je vanuit de positiviteit je niet moet laten leiden door angst. Angst, die vaak door bepaalde politici wordt gekweekt, om er electoraal voordeel mee te doen.

Diep onder de indruk was daarna in een informele setting de gelegenheid om een en ander te verwerken, maar ook om met elkaar te praten over het voetbal in Weert in het algemeen en Wilhelmina’08 in het bijzonder.