Vanaf 17.30 werden alle leden van de Economic Board van harte welkom geheten bij De Tump in Heythuysen.

LEUDAL – Leudal is economisch vitaal en wil dat ook blijven! Op donderdag 24 januari 2019 hebben 16 vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, onderwijs en gemeente de handen definitief in elkaar geslagen om met het ‘Economisch Profiel Leudal’ aan de slag te gaan. Dit door zich te verenigen in de Economic Board van Leudal. In 2018 werden al de eerste stappen, samen met het onderwijs en bedrijfsleven, gezet om inzicht te krijgen in de kansen en uitdagingen van Leudal. Deze zijn beschreven in het ‘Economisch Profiel Leudal’. Het is nu aan het Economic Board om hier mee aan de slag te gaan.

Piet Verlinden: “Geweldig om te mogen ervaren hoeveel organisaties deel uitmaken van de Economic Board. Dit om samen na te denken en aan de slag te gaan met de economische ambities en opgaven, die er liggen en op ons af komen. De eerste stappen, om de economische vitaliteit van Leudal te behouden en waar mogelijk te overtreffen, zijn bij deze dan ook gezet.”

Goed begin
Tim Knubben, Architectural Designer: “Ik zie de deelname aan het Economic Board als een kans om het verschil te kunnen maken binnen het landschap van Leudal. Dit in de meest brede zin van het woord. Het is aan ons om na vandaag concrete doelen te gaan stellen en daar resultaten aan te koppelen. Dit zodat onze toegevoegde waarde ook meetbaar wordt. Ik hoop dat we na deze aftrap elkaar weer in een dergelijke informele setting mogen ontmoeten en de vervolgstappen daadwerkelijk gaan zetten. Deze eerste aftrap is in ieder geval al een goed begin.”

Over de avond
Vanaf 17.30 werden alle leden van de Economic Board van harte welkom geheten bij De Tump in Heythuysen. Om 18.00 uur trapte wethouder Piet Verlinden af. Daarna werden de leden door Jos van Doren, van Van Doren Engineers meegenomen in de wereld van techniek. Een aantal jaren geleden gooide de organisatie het roer om zo mee te kunnen veren en door te groeien met alle toekomstige uitdagingen. Vervolgens gingen de leden met elkaar op ontdekkingsreis naar de identiteit van Leudal Onderneemt. Uiteindelijk plaatsten de leden hun handtekening als symbolisch teken om zich te verbinden aan de Economic Board.

Meer weten over Leudal Onderneemt?
Kijk op de website: www.leudal.nl en download Leudal Onderneemt. Dit is terug te vinden op de website onder: Ondernemer. Leudal Onderneemt is de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs.