Op de werf aan de Zuid-Willemsvaart bouwde de familie Driessens in de eerste veertig jaar 145 schepen en voerde er daarna vooral reparaties uit.

WEERT – De Weerter ondernemers Huub Raemakers en Ruud Koppens hebben plannen om de voormalige scheepswerf aan de Zuid-Willemsvaart te herontwikkelen tot een historische site. De scheepswerf aan de bouwkade is de enige werf die Weert ooit gekend heeft.

Dat meldt De Limburger. Het zijn weliswaar nog prille plannen, maar de ondernemers zien mogelijkheden om ook de monumentale kraan van het voormalige Landbouwbelang erbij te betrekken. De gemeente is hiervan op de hoogte gesteld.

Historische site
De ondernemers maakten eerder hun plannen bekend om de mouttoren van de voormalige Wertha-brouwerij te behouden en er een biermuseum, proeverij en bed & breakfast in te vestigen. Er zou met een elektroboot een tour gemaakt kunnen worden van de mouttoren naar de werf en weer terug terwijl er onderweg uitleg wordt gegeven over het industriële verleden. Bij de werf zouden de gasten het verleden herbeleven.

De mouttoren van de voormalige Wertha-brouwerij.