ROERMOND – Limburgers staan bekend als gastvrij, maar dat kan beter. Want de waardering van de Limburgse gastvrijheid staat onder druk. Ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector kunnen hun kennis op dit gebied bijspijkeren tijdens het ‘Leisure Ondernemers PLUS event’ op donderdag 21 februari 2019 in Roermond. Experts op het gebied van gastvrijheid reiken dan tips aan.

Bas Hoogland, voormalig Commercieel Directeur van Landal GreenParks, en Jeroen van Hattum van Hostmanship Group zijn voorbeelden van sprekers tijdens het event. In workshops en themasessies wordt vanuit verschillende invalshoeken en disciplines gekeken naar gastvrijheid. Simone van Trier is gastvrouw tijdens deze dag. Gedeputeerde toerisme van de Provincie Limburg Eric Geurts: “Vaak denken we bij gastvrijheid aan zaken als een vriendelijke ontvangst. Maar het gaat om het invullen van alle wensen en behoeften van een gast, mét een dikke plus. Verschillende facetten van gastvrijheid komen op deze dag aan bod, zodat iedere ondernemer nieuwe kennis opdoet en deze kan vertalen naar zijn of haar bedrijf.”

Praktische ondersteuning
Het event maakt deel uit van het huidige provinciale programma toerisme en recreatie: ‘In Limburg beleven we meer’. De Provincie Limburg ondersteunt met verschillende actielijnen de toeristische sector. Hiermee wordt de beleving en gastvrijheid in Limburg naar een hoger niveau getild. Een aantal ondernemers heeft afgelopen jaar bijvoorbeeld al gebruik gemaakt van een regeling om een specialist in te schakelen voor advies of coaching op het gebied van bijvoorbeeld marketing. “We investeren in ondernemerschap”, zegt gedeputeerde Eric Geurts. “In creatieve plannen van mega tot en met piepklein. Belangrijkste criterium: kwaliteit!”

Aanmelden
Ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector kunnen het complete programma bekijken op www.limburg.nl/plusevent. Hier kunnen ondernemers zich ook aanmelden. Deelname aan het event is gratis. Gerekend wordt op zeker 250 deelnemers.