GULPEN – Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst 4500 euro opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz maar één doel denkbaar voor het vieren van het 20-jarig bestaan van hun restaurant l’Atelier in Gulpen. In 2011 werd zoon Luuk ziek en stond hun wereld op de kop. De nu 15-jarige jongen is volledig genezen en volgt inmiddels een horecaopleiding, met de ambitie de zaak in de toekomst voort te zetten.

Stichting KiKa
Tijdens een bijzondere lunch voor vaste gasten, vrienden, relaties en pers werd geld ingezameld voor KiKa. ‘We wilden geen cadeaus, maar wel donaties voor dit voor ons allerbeste doel’, aldus Ellen. ‘En gelukkig heeft iedereen daaraan gehoor gegeven.’

Cheque
Aan het eind van de middag konden Ellen, Hans en zoon Luuk een cheque van liefst 4500 euro overhandigen aan Annemiek Kuyer en Joost Schiffelers van ‘Samen succesvol voor KiKa’.

JRE-Nederland
De lunch was een samenwerking van chefs van JRE-Nederland, de restaurantvereniging waarbij l’Atelier is aangesloten. Hans stond uiteraard zelf in de keuken, maar op het menu stonden ook gerechten van Edwin Soumang (Restaurant ONE in Roermond), Jan Marrees (Restaurant MARREES in Weert) en Ralph Hermans (Restaurant Rantrée in Maastricht). De geschonken wijnen werden gesponsord door Piere Ache Wijnen in Maastricht en de vis door Reitsma Seafood in Tilburg.

Over Restaurant l’Atelier
L’Atelier staat voor genieten van verrassende gerechten in een warme en gastvrij omgeving. Het restaurant van Ellen en Hans Kinkartz is gevestigd aan de Markt in Gulpen, in het hart van het Limburgse heuvelland.

Restaurant l’Atelier is aangesloten bij JRE-Nederland, een internationale vereniging van jonge restaurateurs, staat op plaats 23 in de top 100 voor 2019 van Lekker en heeft 15,5 (van de 20) punten in de nieuwste gids van Gault&Millau.

Over Samen succesvol voor KiKa
Samen succesvol voor KiKa is een initiatief van Annemiek Kuyer en Joost Schiffelers. Opgericht in 2017, nadat bij dochter Eline acute leukemie werd geconstateerd. Helaas wordt één op de vier kinderen niet meer beter. In samenwerking met bedrijven, verenigingen, scholen en individuen wordt geprobeerd veel geld in te zamelen. Met Eline als motiverende kracht.