ROERMOND – In de fietsenstallingen in de binnenstad van Roermond kunnen fietsers vanaf nu op twee plekken hun E-bike gratis opladen. In de stalling in de Neerstraat kunnen vier E-bikes tegelijkertijd opladen. In de fietsenstalling op het Kloosterwandplein zijn 2 wandcontactdozen beschikbaar, goed voor het opladen van acht E-bikes tegelijkertijd.

Dit jaar zullen er ook nog oplaadpunten op zonne-energie in de binnenstad geplaatst worden. Wethouder Evers (mobiliteit): “Met het aanleggen van oplaadpunten zorgen we ervoor het gebruik van de (e)bike aantrekkelijker wordt, ten koste van rijden met de auto. Dat past helemaal in onze ambitie om duurzaam reizen te stimuleren.”

2350 gratis plekken
Fietsers kunnen in de Roermondse binnenstad de fiets onbewaakt stallen in een fietsenrek of gratis bewaakt stallen in een fietsenstalling. In totaal zijn er in de binnenstad van Roermond 2350 gratis fietsparkeerplaatsen. In Roermond zijn drie bewaakte rijwielstallingen aanwezig. Kijk hier voor alle locaties.

Vitale stad
De laadplekken zijn mogelijk gemaakt door het programma “Vitale Stad” dat gefinancierd wordt door de gemeente Roermond en de Provincie Limburg. Eén van de punten van dit programma is om fietsen te promoten. Behalve deze laadplekken werden er eerder ook al openbare fietspompen, extra fietsenrekken en scooterbeugels op diverse locaties in de binnenstad geplaatst.