REGIO – In heel het land wordt deze weken onderzocht hoe ‘ondernemersvriendelijk’ Nederlandse gemeenten zijn. In de gemeente Maasgouw worden nog enkele tientallen plaatselijke ondernemers gezocht die online een korte, volledig anonieme vragenlijst willen invullen.         

De gemeente heeft baat bij een gezond bedrijfsleven, voor werkgelegenheid, lokale welvaart en een gevarieerd winkel- en dienstenaanbod. Verbetering van het lokale ondernemersklimaat is dan ook het belangrijkste doel van de verkiezing tot MKB-Vriendelijkste Gemeente van Nederland.

MKB-Nederland
In deze verkiezing, die MKB-Nederland iedere twee jaar organiseert, spreken lokale ondernemers zich middels een tiental vragen uit over het mkb-beleid en de servicegerichtheid van hun gemeente.

In de gemeente Maasgouw is het onderzoek op dit moment in volle gang, maar worden nog redelijk wat ondernemers gezocht die de vragen anoniem willen beantwoorden. In maart 2019 worden voor de vijfde keer de winnaars binnen diverse categorieën bekendgemaakt. Bij de laatste editie was  Rijssen-Holten de landelijke winnaar en was Apeldoorn de MKB-Vriendelijkste Stad.

Ben u ondernemer en wilt u meehelpen het mkb-beleid in uw gemeente te verbeteren? Geef dan binnen slechts 3 minuten uw beoordeling via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl.