Juliëtte van Deutekom is per 1 januari benoemd als het nieuwe bestuurslid van Waterschap de Dommel. Foto via Waterschap de Dommel.

BOXTEL – Juliëtte van Deutekom uit Gemonde is per 1 januari 2019 benoemd als het nieuwe jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Op 21 december 2018 werd zij door watergraaf Peter Glas geïnstalleerd. Juliëtte volgt Nine van Hemert op die sinds 2016 jeugdbestuurslid was. Juliëtte gaat zich zowel landelijk als voor De Dommel inzetten om jongeren meer te betrekken bij water, waterbeheer en het waterschap.

Waterschap De Dommel is het waterschap dat actief is Zuidoost-Brabant, waar ook Cranendonck onder valt.

Installatie
Juliëtte van Deutekom is 17 jaar en zit op Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Ze houdt van vakanties, schaatsen, zit op aikido en bij een boekenclub. Juliëtte: “Ik houd van samenwerken en heb vaak creatieve ideeën. Deze vaardigheden wil ik graag verder ontwikkelen en inzetten om jongeren waterbewust te maken als jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan!”

Rol van jeugdbestuur
Het jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel is de jongerenambassadeur in het Dommelgebied. Ook is zij vertegenwoordigd in het landelijk jeugdwaterschap. Dit is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen om jongeren in Nederland te betrekken bij waterbeheer in eigen land. Want niet alleen hebben de beslissingen die waterschappen nemen op het gebied van waterbeheer directe gevolgen voor de jongeren van nu, ook liggen er in de nabije toekomst grote uitdagingen voor een nieuwe generatie waterdeskundigen.