Foto: Rawpixel

Wilt u een goede indruk achterlaten bij klanten en zakenrelaties? Met bedrukte relatiegeschenken kunt u scoren. Want met behulp hiervan trekt u ten eerste de aandacht en blijft u ten tweede in herinnering. Daarom zijn deze reclameartikelen net zo belangrijk als andere marketingkanalen.

Relatiegeschenken zijn relevant voor succes
Wie zich wil onderscheiden van de massa en de concurrentie het hoofd wil bieden, moet de aandacht van klanten weten te trekken. Want om succesvol te zijn, is het van belang steeds nieuwe klanten te winnen en bestaande relaties te verstevigen. Dat bereikt u onder andere met bedrukte reclameartikelen. Want om uw klantenbestand uit te breiden, moeten geïnteresseerden eerst op uw bestaan gewezen worden. Dit krijgt u bijvoorbeeld voor elkaar met kleine presentjes, die u met uw logo laat bedrukken en aan potentiële klanten uitdeelt.

Natuurlijk kunt u gepersonaliseerde relatiegeschenken ook gebruiken om uw bestaande relaties met klanten en zakenpartners te verstevigen. Want dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze terugkomen. Met relatiegeschenken toont u uw waardering. Dat maakt een goede indruk. Zo is de kans hoger dat ze trouwe klanten en jarenlange zakenpartners worden.

Waar u op moet letten bij de keuze
Om met de relatiegeschenken echt te scoren, moeten ze de ontvanger echt iets te bieden hebben. Daarom kiezen veel bedrijven bewust voor alledaagse voorwerpen, die meerdere malen per dag gebruikt worden. Zijn deze bedrukt met logo, motief of slogan, dan brengen ze het bedrijf in herinnering – en dat bij elk gebruik. Daarom is het onontbeerlijk de artikelen te personaliseren.

Bovendien kunt u zich met innovatieve ideeën onderscheiden van de massa. Geef voorwerpen die verder niemand zijn klanten cadeau doet. Daarmee krijgt u zeker de gewenste aandacht. Natuurlijk mogen echte klassiekers onder de reclameartikelen, zoals balpennen, bedrukte visitekaartjes, sleutelhangers en dergelijke in geen geval ontbreken.

Daarnaast is het aan te raden te kiezen voor relatiegeschenken die bij uw bedrijf passen. Zo maken banken vaak reclame met spaarpotten, tandartsen met tandenborstels en apotheken met pleisters. Idealiter verspreidt u reclameartikelen die uw bedrijf weerspiegelen.

Daarnaast moet u bij de keuze rekening houden met de doelgroep die u wilt aanspreken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leeftijd en geslacht. In het algemeen is het raadzaam voor een mix te kiezen. Zo bereikt u met de relatiegeschenken een grotere groep.

Relatiegeschenken weerspiegelen uw bedrijf
Dat de ontvangers op basis van uw relatiegeschenken conclusies trekken over de prestaties en de kwaliteit van uw bedrijf, ligt voor de hand. Dit gegeven moet u bij de keuze voor de juiste presentjes altijd in uw achterhoofd houden. Let daarom altijd op een hoogwaardige afwerking van de producten. Want alleen zo maakt u een positieve indruk en kunt u scoren bij de ontvanger. Goedkoop aandoende relatiegeschenken belanden in de prullenbak – en daar wordt niemand beter van.