V.l.n.r. Roy Moonen en Mart Clement van Clement Group en wethouders Wendy van Eijk en Martijn van den Heuvel van de gemeente Weert.

De ondernemers persoonlijk leren kennen om een goed beeld te krijgen van de economische situatie in Weert. Daar hebben wethouders Wendy van Eijk en Martijn van den Heuvel een speerpunt van gemaakt. Sinds dit najaar gaan ze daarom bijna wekelijks op bezoek bij een bedrijf.

Dat slaat aan. Ze bespreken kansen, vraagstukken en oplossingen. Naast enkele grootbedrijven kent Weert een ontzettend sterk en gevarieerd MKB. Met klanten en een orderportefeuille tot ver buiten de regio. Vanuit Weert worden producten en diensten geleverd door heel Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Bezoeken
De afgelopen maanden zijn de wethouders onder meer op bezoek geweest bij Trespa International om te praten over de actuele verbouwingen op het terrein en de ontwikkelingen op de wereldmarkt. Bij GVT Transport & Logistics (eigenaar Multimodale Terminal De Kempen) werd duidelijk gemaakt hoe de combinatie van vervoer over water, weg en spoor economisch voordeel kan opleveren. Ook gingen de wethouders op bezoek bij SLIM Vermogensbeheer en Clement Group. Verder hebben zij kennisgemaakt met Heesmans Beheer tijdens een bezoek aan het distributiecentrum ECDO in Deurne. Heesmans Beheer heeft in Kampershoek 2.0 de grondpositie van Focus Projectontwikkeling overgenomen.

Afspraak maken
De praktijk laat zien dat de bedrijfsbezoeken waardevol en leerzaam zijn voor beide partijen. Ondernemers die de wethouders graag eens op bezoek zien komen, kunnen dit kenbaar maken. Heb je hier ook belangstelling voor? Dan kun je contact opnemen met bedrijvencontactfunctionaris Carine Bongers via c.bongers@weert.nl of via 0611388674.