Artist's impression van het Muntcomplex.

De verbouwing van het Muntcomplex is officieel van start gegaan. Wethouder Wendy van Eijk gaf 29 november samen met eigenaar/investeerder Bouwinvest en projectontwikkelaar FT Ontwikkeling het startsein voor de ingrijpende opknapbeurt van het winkelcentrum.

Transparantie, een aangepaste branchering en moderne uitstraling passend in de binnenstad van Weert zijn de belangrijkste uitgangspunten. De grootste ingreep vindt plaats aan de Nieuwe Markt, waar een complete verdieping uit het bestaande gebouw wordt gezaagd om een dubbel hoge, transparante entree te realiseren. Hier ontstaat een groot plein waaraan de nieuwe winkels worden gesitueerd. In het gehele winkelcentrum worden de passages en enkele entreepartijen vernieuwd. De omkadering van de winkelpuien krijgen een hedendaagse uitstraling. In september 2019 is de verbouwing afgerond.

Artist’s impression van het Muntcomplex.