ROERMOND – Op 11 december a.s. organiseert MKB-Limburg in Roermond het MKB EnergieKafé. Deze middag wordt uitgelegd wat de nieuwe energiewetgeving betekent voor ondernemers. Onder leiding van oud-wielrenner Marc Lotz kunnen ondernemers bovendien hun eigen energie tonen en zoveel mogelijk kilometers fietsen voor het goede doel.

In de nieuwe Wet Milieubeheer gaat de overheid vanaf juli 2019 strenger controleren op energieverbruik. Ondernemers die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken, zijn wettelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen.

MKB EnergieKafé
Tijdens het MKB EnergieKafé krijgen ondernemers meer informatie over wat de wetgeving inhoudt en wat dit voor hen betekent. Ondernemers krijgen bovendien inzicht in hoe men aan de wet kan voldoen. Het MKB EnergieKafé vindt plaats op 11 december van 17.30 tot 20.00 uur in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. De toegang is gratis. Aanmelden voor het MKB EnergieKafé

Rapport op maat
Met een kosteloze EnergieFitScan, aangeboden tijdens het EnergieKafé, ontdekt de ondernemer hoe de energiewetgeving hem zelfs geld kan opleveren. Ondernemers die zich tijdens het EnergieKafé aanmelden voor deze EnergieFitScan, krijgen een bezoek aan huis. Bij dit bezoek wordt het bedrijfspand gescand en achteraf ontvangt de ondernemer een rapport met alle bevindingen. Daarin worden ook alle mogelijke en wettelijk verplichte energiebesparende maatregelen met hun terugverdientijd aangegeven.

Fietsen voor het goede doel
Bij het MKB EnergieKafé kunnen ondernemers ook zelf energie leveren. Onder leiding van oud-wielrenner Marc Lotz gaan bezoekers de uitdaging aan om zoveel mogelijk kilometers te fietsen voor het goede doel: de Toon Hermans Huizen in Limburg. Het Toon Hermans Huis is een inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten of nabestaanden. Kanker raakt ons immers allemaal. Daarom wordt elke bij elkaar gefietste kilometer aan het einde ingewisseld voor een mooi geldbedrag. Meer weten over het MKB EnergieKafé