Wereldwijd staan we met elkaar voor een grote uitdaging als het gaat om klimaatverandering. Door samen te werken maken we meer meters, slimme en duurzame meters als het aan ons ligt. Onze deelopgave A2 Weert-Eindhoven is genomineerd voor de Klimaat en Energie Award 2018 van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). Daar is SmartwayZ.nl erg trots op. Op 8 november kiezen allen die aanwezig zijn tijdens de I&W Netwerkdag Energie en Klimaat een winnaar.

SmartwayZ.NL werkt aan het vlotste, veiligste, slimste en meest robuuste mobiliteitsnetwerk van Nederland. Voor de reis van vandaag en de wereld van morgen. Collega’s Marc Smits (provincie Limburg) en Raymundo Pereira (provincie Noord-Brabant) werken binnen SmartwayZ.NL samen aan de deelopgave A2 Weert-Eindhoven.

Campagne
“Sinds eind augustus loopt Slimme Reis!, een campagne die forenzen op de A2 tussen Weert en Eindhoven beloont als ze vaker de auto laten staan en daardoor duurzaam reizen. Dit doen ze door over te stappen op de fiets of het OV, vaker thuis te werken of na 19.00 uur te reizen,” vertelt Raymundo. “Het doel van de campagne is de doorstroming op en rond de A2 tussen Weert en Eindhoven te verbeteren en een bijdrage te leveren aan een beter milieu” vult Marc aan. “Duurzaamheid is niet voor niets één van de uitgangspunten van SmartwayZ.NL. Het is daarom mooi dat dit erkenning krijgt in de vorm van de nominatie voor de Klimaat en Energie award 2018.”

Kom ook naar de Netwerkdag Energie en Klimaat
Op 8 november vindt de Netwerkdag Klimaat en Energie plaats in de Fokker Terminal in Den Haag tussen 12.00 en 18.00 uur. Medewerkers van I&W, hun samenwerkingspartners en stakeholders zijn op deze dag aanwezig. Het gezamenlijke doel van iedereen die aanwezig is: de uitstoot van CO2 verminderen.

Laat jouw stem horen
Ben je op 8 november aanwezig tijdens de Netwerkdag Klimaat en Energie? Laat dan jouw steun voor ons programma horen en stem op A2 Weert-Eindhoven.

Deelopgave A2 Weert-Eindhoven
Iedere werkdag staan er files op de A2 tussen Weert en Eindhoven. Naast de weggebruikers, ondervinden ook de omliggende gemeenten hier hinder van. De files hebben namelijk invloed op de bereikbaarheid van Zuid-Nederland en ook is er sprake van sluipverkeer. Dat beïnvloedt de leefbaarheid en verkeersveiligheid van enkele dorpskernen negatief. Er moet dus een oplossing komen voor de structurele opstoppingen op dit gedeelte van de A2.