Sabero aan de Roerkade in Roermond.

ROERMOND – Vandaag werd de Lekker 2019 gepresenteerd. Opvallende nieuwkomer is restaurant Sabero in Roermond. Het restaurant is terug te vinden op plek 50.

Achter restaurant Sabero – dat begin april haar deuren opende op de Roerkade – schuilt een bijzonder verhaal. Nico en Sonja Boreas schokten de Nederlandse restaurantwereld toen ze bekendmaakten dat ze in de zomer van 2016 stopten met hun tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze. In januari maakten ze, na een periode waarin ze even terug konden schakelen, bekend het restaurant Sabero te gaan openen in Roermond. Een bewuste keuze voor minder couverts, meer persoonlijke aandacht en dezelfde uitzonderlijke kwaliteit.

Lekkergids 2019
Lekker is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Ieder jaar is te zien welke restaurants plaatsen zijn gestegen of zijn gezakt. Misset Horeca volgt ieder jaar de bekendmaking. Voor Lekker 2019 zijn de ranglijst, de nieuwkomers, de grootste stijgers, de hardste dalers, de provincietoppers, de kanshebbers en de lijst met verdwenen restaurants uit de Lekker 2019 gepubliceerd.