Keyportregio – Maandag 22 oktober jl. vond een ontbijtsessie voor Weertse ondernemers plaats op het Spark Tech Lab in Weert. Wethouder economie Martijn van den Heuvel en adviseur economie Pierre Heuts van de gemeente Weert gaan samen met Ton Hagelstein van Keyport in gesprek met lokale frontrunners in de techniek, de logistiek en de maakindustrie. Over ontwikkelingen, uitdagingen en dilemma’s. En over hoe Keyport en de gemeente daarop inspelen.

Wethouder Martijn van den Heuvel (Rechts onder op fotocollage):“Een aantal ondernemers was aangenaam verrast door de Keyport projecten die aan het woord kwamen: Techniekketen, Centrum Innovatief Vakmanschap, Lerend Leven en Spark Tech Lab. Dáár zie je het resultaat van samenwerking tussen Onderwijs, Ondernemers en Overheid. Met Keyport als netwerk- en uitvoeringsorganisatie om er op regionaal niveau vorm en inhoud aan te geven. Weert is een van de 7 gemeenten die dit faciliteert. Om de triple helix aanpak ook lokaal te stimuleren, organiseerden we deze ontbijtsessie.“

ontbijtsessie-okt2018.jpg

De overheid faciliteert
Van den Heuvel vervolgt: “Want wat kunnen wij als gemeente doen om de scholen en het bedrijfsleven in Weert nog beter met elkaar te verbinden? Of hoe zorgen we ervoor zorgen dat inwoners, scholieren en studenten weten welke toonaangevende MKB bedrijven hier gevestigd zijn? En zijn er naast ASW, Rijvers en Tal-Techniek nog andere ondernemers die een vraagstuk kunnen vertalen in een praktisch lesprogramma op het Spark Tech Lab? Daar willen we in de toekomst mee aan de slag. Naast lokale thema’s als multimodaal vervoer, parkmanagement en de Biz.”

Ook de andere Keyport gemeenten organiseren binnenkort een ontbijtsessie voor ondernemers. Wordt vervolgd!


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.