DEN HAAG – De 1,9 miljard euro die vrijkomt nu het kabinet heeft besloten de dividendbelasting niet af te schaffen, gaat onder meer naar de verlaging van de winstbelasting.

Dat betekent dat voor alle bedrijven de vennootschapsbelasting de komende jaren verder omlaag gaat dan het kabinet eerder al had aangekondigd.

Afschaffing dividendbelasting van tafel
Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) schrijft dat in een Kamerbrief. De brief ging maandagavond naar de Kamer, nadat premier Mark Rutte eerder op de dag bekendmaakte dat het kabinet de afschaffing van de dividendbelasting definitief van tafel heeft geveegd.

Het kabinet was al van plan de vennootschapsbelasting voor grote ondernemingen stapsgewijs te verlagen van 25 naar 22,25 procent. Het tarief voor het midden- en kleinbedrijf zou van 20 naar 16 procent verlaagd worden. In de nieuwe plannen die Snel heeft ontvouwd, komen de tarieven in 2021 uit op respectievelijk 20,5 en 15 procent.