BUDEL – Op 2 oktober bracht het bestuur van Centrum Management Budel samen met het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan de Budelse Brouwerij gelegen in het centrum van Budel. Hier werden zij ontvangen door de eigenaren Carine en Harry Arts (inmiddels al de vierde generatie).

De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel. Opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’.

Vierde generatie
Inmiddels leiden zij, de vierde generatie van de familie Arts, met veel liefde voor het brouwersvak, de brouwerij. Met vijftien man zijn ze een kleine brouwerij. Toch produceren ze veel verschillende bieren. Ze hebben in totaal achttien soorten, waarvan tien biologische bieren.

Het symbool van ‘De Hoop’, het anker, siert het logo van de brouwerij en is van grote waarde. Het staat voor ‘hoop’, maar ook voor een ontdekkingstocht: proeven van het leven en genieten van de mooie momenten. Een beleving die ze graag met iedereen willen delen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is duidelijk verbonden met de Budelse Brouwerij. Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron. De tien Biologische Bieren van Budels dragen het EKO keurmerk en zijn Skal gecertificeerd.

Het college van B&W vind het mooi om te horen en te zien dat er met zoveel trots en passie wordt gewerkt binnen de brouwerij en dankt hen voor het inspirerende bedrijfsbezoek.