Keyportregio – Wat betekent The Internet of Things? En wist je dat Nederland toonaangevend is als het gaat om de ontwikkeling van sensortechnologie? Van sensoren in je smartphone tot sensoren in zelfrijdende auto’s; ontwikkelingen in de sensortechnologie zorgen voor steeds betere interactie tussen de reële en de digitale wereld. 

Wat is sensoring?
De wereld om ons heen nemen we waar met zintuigen als smaak, gehoor, zicht, gevoel en reuk. Sensoren zijn de techvariant van onze zintuigen. Al jarenlang worden ze gebruikt in consumentenartikelen en voor professionele toepassingen. Van temperatuursensoren in de thermostaat tot lichtsensoren in je digitale camera tot bewegingssensoren in een elektrische deur. Maar de ontwikkelingen gaan door…
Wil je meer weten?
17 oktober 2018 organiseren wij een middag waar verschillende nieuwe mogelijkheden worden toegelicht. Tevens laten wij ondernemers aan het woord die sensoring geïmplementeerd hebben in hun productieproces. Kortom; een optimale inspiratiemiddag!

Locatie: The Innovation Playground, Westhoven 7, 6042 NV Roermond

>> Meer informatie & inschrijven

Programma:
14.30 uur: Ontvangst in een hal vol demonstraties
15:00 uur: Ontvangst namens Keyport 2020
15.05 uur: De ondernemers en producenten aan het woord
16.30 uur: Ruimte voor uw specifieke vragen
17.00 uur: Bespreken van de mogelijkheid tot aanhaken aan en gezamenlijk innovatietraject met facilitering/ondersteuning incl. het inzetten van middelen van het Stimuleringsfonds van de Metropoolregio Eindhoven

17.30 uur: Borrel

Sprekers
Rik Hillen – IoT Challenge

IoT staat voor het (tijdelijk) verbinden van apparaten met het internet om gegevens te kunnen uitwisselen (metingen, analyses, detectie). Voorbeelden hiervan zijn slimme thermometers, koelkasten, sportkleding met sensoren etc. Via de Dutch IoT Challenge worden middelbare scholieren en mbo-, hbo- en wo-studenten uitgedaagd om na te denken over innovatieve toepassingen op het gebied van IoT. Hierbij wordt intensief samengewerkt door het bedrijfsleven uit het Keyport 2020-gebied en de Limburgse onderwijs- en overheidsinstellingen. Deze middag zullen enkele vraagstukken van ondernemers met de eerste ideeën van de studenten gepresenteerd worden  om u een idee te geven van de mogelijkheden.