Na twee succesvolle edities wordt op woensdag 7 november 2018 wederom de Weerterlandprijs uitgereikt aan een van de succesvolle, ondernemende bedrijven die Nederweert en Weert rijk zijn. De eerste editie dateert alweer uit 2014 en werd gewonnen door geitenmelkerij Van Summeren uit Stramproy. In 2016 viel deze eer te beurt aan Moonen Packaging en ook de Fresh Allstars (Productprijs) en Slim in ICT (Rabobank Verbindingsprijs) vielen in de prijzen. De winnaars van de prijzen zijn tot op de dag van vandaag zeer enthousiast over het podium en de kansen en mogelijkheden die de prijs hen geboden heeft. De bekendmaking van de winnende ondernemers gebeurt tijdens een feestelijke eindmanifestatie in het Munttheater in Weert.

Trots ondernemen in het Weerterland

Het doel van MKB Limburg, de initiatiefnemer van deze prijs, is het in de schijnwerpers zetten van ondernemers uit het Weerterland, hun producten en de regio en ze te verbinden en versterken. Het is de ambitie van de organisatie om deze prijs elke twee jaar uit te reiken aan een van de genomineerde ondernemers die uit de vele inzendingen zijn geselecteerd.
Het initiatief wordt inmiddels breed gesteund door het LLTB, Parkmanagement, de beide gemeentes en het bedrijfsleven. Rotaryclub Weert land van Horne tekent wederom voor de organisatie van de feestelijke eindmanifestatie.

De drie genomineerden voor de Weerterlandprijs 2018 zijn bekend! Een van de volgende bedrijven mag zich vanaf 7 november aanstaande ‘de beste ondernemer van Nederweert en Weert noemen’.
Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging Ondernemer: Jan Paul Herpertz
Promic Ondernemer: Rick van den Wildenberg
Van Hoorn Carbide Ondernemer: Ralph van Hoorn

Gastvrouw Kelly Weekers
en gastspreker Marco Aarnink

Gastvrouw Kelly Weekers en inspirerend gastspreker Marco Aarnink

De presentatie van de eindmanifestatie is in handen van de Weerter Kelly Weekers, voormalig Miss Nederland en succesvol onderneemster.
Hiernaast zal de inspirerende topondernemer Marco Aarnink de bezoekers meenemen in zijn succesverhaal van gewone jongen tot multimiljonair op 28 jarige leeftijd. Marco is oprichter van Drukwerkdeal.nl, een bedrijf dat hij uitbouwde tot marktleider in de online drukkerswereld en op jonge leeftijd voor 24 miljoen verkocht aan een grote international.
Redenen genoeg voor een bezoek aan het Munttheater op 7 november. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website www.munttheater.nl.

Meer dan de eer

Meedoen aan de Weerterlandprijs heeft een grote impact op een bedrijf. Van de winnaars van de eerdere edities hoorden we dat het hen wel energie heeft gekost, maar dat het nog veel meer heeft opgeleverd. Winnaar van de ondernemersprijs 2016, Gé Moonen van Moonen Packaging, kijkt er met plezier op terug. “Ik vind het zeer waardevol dat een onafhankelijke jury op een professionele manier alle facetten van je bedrijf onder de loep neemt en dan tot positief oordeel komt” zegt hij lachend. “Ons bedrijf heeft al veel erkenning geoogst op landelijk en zelfs internationaal gebied. Om dan ook hier in onze eigen gemeente deze mooie prijs te mogen ontvangen vind ik heel bijzonder!” Op de vraag of hij het weer zou doen hoeft Gé niet lang na te denken. “Natuurlijk zou ik het weer doen, al gun ik het nu natuurlijk ook een ander.”

Rabobank Verbindingsprijs

Ook deze editie heeft Rabobank Weerterland en Cranendonck het initiatief genomen om een prijs toe te kennen aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. De Rabobank Verbindingsprijs werd in 2016 gewonnen door SlimInICT gevestigd in Kelpen. Het bedrijf helpt mensen zich optimaal te ontwikkelen op het gebied van ICT en fungeert als brug tussen werkzoekende en werkgever, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De genomineerden voor de Rabobank Verbindingsprijs zijn:
Kr8tig
Boeren van Nederweert
Stichting Wieërt Amezieërtj

Meer informatie hierover is te vinden op:
www.weerterlandprijs.nl