Stoppelbaard burgemeester Heijmans levert € 1.637,- op

WEERT – De veelbesproken stoppelbaard van burgemeester Jos Heijmans is er af. De baard was goed voor € 1.637,- voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Hier worden kinderen met kanker behandeld en wordt onderzoek gedaan naar kanker.

Jaren geleden riep Jos Heijmans: “Ik scheer mijn baard niet af. Alleen als er geld voor wordt geboden, voor het goede doel!”. En dat is precies wat er vandaag stond te gebeuren. Een van de medewerkers van de gemeente heeft een zoontje met kanker, dat is Merijn Kessels. Hij wordt hiervoor behandeld in het nieuwe ziekenhuis in Utrecht.

Prinses Máxima Centrum
Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. In het centrum zijn de complexe zorg, research en opleidingen van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.
Op 18 mei 2018 betrok het Prinses Máxima Centrum haar nieuwe gebouw, tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Vanaf nu is alle zorg en research voor kinderen met kanker gebundeld in één centrum in Nederland en worden alle kinderen in Utrecht behandeld. Voor meer informatie, zie: www.prinsesmaximacentrum.nl.