Een voorbeeld van medische technologie: toepassing van 3D-techniek op de operatiekamers

ROERMOND – In een ziekenhuis word je tegenwoordig letterlijk omringd door technologie die het mogelijk maakt dat we steeds meer ziektes en afwijkingen kunnen opsporen en behandelen.

Op dinsdag 18 september organiseert het Laurentius Ziekenhuis een informatiemarkt over Medische Technologie. Hier kunt u kennismaken met diverse toepassingen van techniek in het ziekenhuis, denk aan 3D-scopen, de MRI prostaat robot of beademingsapparatuur.

Tijdens de markt wordt de werking en de toepassingen van diverse apparaten gedemonstreerd en waar mogelijk mag u het zelf ook ervaren! Op de markt staan ook enkele niet-medische technische toepassingen die u zelf kunt uitproberen zoals het Fietslabyrint van de dialyseafdeling en de Virtual Reality-brillen van de kinderafdeling.

De informatiemarkt vindt plaats in de nieuwe entreehal van het ziekenhuis. Alle geïnteresseerden zijn welkom van 11.30 tot 14.00 uur en van 16.30 tot 18.00 uur. Aansluitend aan de informatiemarkt vindt de publieksavond plaats. Tijdens de publieksavond wordt u bijgepraat over de meest recente ontwikkelingen binnen het Laurentius Ziekenhuis. Tevens staan er een tweetal presentaties op het programma rondom het thema Medische Technologie: nucleair geneeskundige Roland Kengen legt de verschillen uit tussen beeldvormende technieken (scans) en chirurg Jeroen Leijtens vertelt over het toepassen van 3D-techniek op de operatiekamers. De publieksavond start om 18.00 uur en is uiterlijk 20.00 uur afgelopen. Voor de publieksavond dient u zich aan te melden via www.lzr.nl/publieksavond.

————————————

Noot voor de redactie

 

Op de foto: Een voorbeeld van medische technologie: toepassing van 3D-techniek op de operatiekamers