HAMONT-ACHEL – De maand mei stond volledig in teken van ‘Wees actief, shop sportief’. Tijdens deze actie – georganiseerd in samenwerking met Unizo Hamont-Achel – werden inwoners aangespoord om zich met de fiets of te voet te verplaatsen naar de lokale handelaars en horecazaken. Zo maakten ze kans op leuke prijzen die naar goede gewoonte op de eerste vrijdag van juli werden uitgereikt.

‘Wees actief, shop sportief’ is een actie die op poten werd gezet met het oog op duurzaamheid. Door zich met de fiets of te voet te verplaatsen, dragen inwoners bij aan de leefbaarheid van onze stad. Zo wordt het er rustiger, veiliger en aangenamer om in te vertoeven. Daarnaast is het niet enkel goed voor lichaam en geest, maar wordt ook de lokale economie op deze manier ondersteund. Nieuw dit jaar was immers dat naast handelaars ook horecazaken konden deelnemen en dat ook de gemeenten Overpelt en Neerpelt en Unizo Pelt mee op de kar sprongen.

Spaarkaarten
Bij de 73 deelnemende handelaars en horecazaken gelegen in Hamont-Achel ontving iedereen die zich hier op een sportieve manier naartoe verplaatste een stempel op zijn of haar spaarkaart. In totaal werden er maar liefst 458 volle spaarkaarten verzameld, goed voor zo’n 1748 fietsritten of tripjes te voet. Uit alle sportievelingen lootte een onschuldige hand gisterenavond V.V.V.-bonnen en opstap-passen van Pasar. De hoofdprijs ging naar Leo Nulens en Annie Claassen. Zij wonnen elk een koetstocht doorheen Hamont-Achel.