Maurice Martens en Sander Seerden openden op 21 juni de deuren van de Graaf (een verwijzing naar de Graaf van Gelre) op het Abdijhof.

ROERMOND – Winkelstraatmanager Ferd Geerlings is verheugd te melden dat restaurant Sabero, wijnbar en café De Graaf Proeflokaal, cadeauwinkel Preuve biej Fem, damesmodezaak Vronie Vos en bruidsmodezaak Dreamwedding 4U in het tweede kwartaal van 2018 de Roermondse binnenstad zijn komen versterken. Daarnaast zijn ook de Student Store en Mijn Droomwinkel initiatieven die bijdragen aan een bijzondere shopbeleving in de binnenstad.

Achter restaurant Sabero – dat begin april haar deuren opende op de Roerkade – schuilt een bijzonder verhaal. Nico en Sonja Boreas schokten de Nederlandse restaurantwereld toen ze bekendmaakten dat ze in de zomer van 2016 stopten met hun tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze. In januari maakten ze, na een periode waarin ze even terug konden schakelen, bekend het restaurant Sabero te gaan openen in Roermond. Een bewuste keuze voor minder couverts, meer persoonlijke aandacht en dezelfde uitzonderlijke kwaliteit.

Dames
Speciaal voor de dames zijn er twee nieuwe bijzondere zaken geopend. Na het succes van de pop up stores en de webshop, werd het voor Vronie Vos tijd om haar eigen Fashion Store te openen. Op 20 april opende ze de deuren van Vronie Vos Fashion Store op Neerstraat 38. In deze winkel vind je de nieuwste fashion trends en musthaves.

Voor alle dames die altijd al droomden van een sprookjesbruiloft, met een jurk die niemand snel zal vergeten, is er nu Dreamwedding 4U op de Sint Christoffelstraat. Sinds eind april is hier een uitgebreid assortiment aan (witte) trouwjurken, die door de grote etalageruiten perfect te bewonderen zijn. Uitgebreid passen kan natuurlijk ook, maar dan op afspraak.

Proeven op en nabij het Munsterplein
Preuve biej Fem op het Munsterplein speelt in op de steeds bewustere voeding en levensstijl keuzes die worden gemaakt, met een ruim aanbod streekproducten, Fairtrade koffie en thee en mooie accessoires. Sinds 10 mei kunt u hier eerlijk winkelen en “preuve” wat de regio allemaal te bieden heeft.

De Graaf Proeflokaal is de meest recente aanwinst in Roermond. Maurice Martens en Sander Seerden openden op 21 juni de deuren van de Graaf (een verwijzing naar de Graaf van Gelre) op het Abdijhof. Maurice en Sander heten iedereen welkom in hun proeflokaal voor een lichte of uitgebreide lunch, lekker proeverijtjes van haute friture en diverse hammen en kazen. Geniet van betaalbare proeverijtjes met meerdere wijnen en bieren op het binnen terras met mediterrane ambiance.

Starters in de Hamstraat
Op de Hamstraat zijn twee bijzonder initiatieven. Medio mei is de Student Store geopend op nummer 16. Studenten van Gilde Opleidingen Retailmanager konden hier de theorie in de praktijk brengen. Ze verkochten hun eigen producten TeaTa

Maurice Martens en Sander Seerden openden op 21 juni de deuren van de Graaf (een verwijzing naar de Graaf van Gelre) op het Abdijhof.

stic en GO Socks. I.v.m. de zomervakantie is de winkel gesloten, maar in september zal de Student Store weer verder gaan met het klaar stomen van studenten in de retailbranche.

Mijn Droomwinkel Roermond biedt startende ondernemers een unieke kans om op een laagdrempelige manier een eigen winkel of atelier te beginnen in de binnenstad van Roermond. Kandidaat-starters kunnen een ondernemersplan indienen, waarna een vakjury de beste inzendingen uitkiest. Deze kandidaat-starters worden begeleid tijdens de opstartfase en kunnen een jaar lang gebruik maken van een winkelpand met aantrekkelijke condities, advies en coaching. Mijn Droomwinkel Roermond is een initiatief van de gemeente Roermond in samenwerking met een aantal partners.

Nog niet klaar
Momenteel wordt er hard gewerkt aan de opening van een aantal nieuwe zaken die in de tweede helft van het jaar hun deuren zullen openen in de binnenstad, zoals een kledingwinkel gericht op families, een muziekwinkel en een landelijk bekende winkelketen.
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws over nieuwe winkels of horeca zaken in de binnenstad van Roermond? Volg ons dan op Facebook of Instagram (City Roermond).