Zes regio’s en de provincies Noord-Brabant en Limburg verenigen in Brainport Network hun krachten, gericht op innovatiegedreven economische ontwikkeling van Zuidoost-Nederland.

REGIO – Zes regio’s in Zuidoost-Nederland en de provincies Noord-Brabant en Limburg hebben zich verenigd in Brainport Network: een nieuw netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

Binnen Brainport Network gaan zij samenwerken op de thema’s arbeidsmarkt, kapitaal en Europa.

Keyport
Keyport, het economisch samenwerkingsverband tussen ondernemers, onderwijs en overheid in Midden-Limburg, is onderdeel van het nieuwe netwerk. De overige vijf regio’s zijn Zuid-Limburg (Economische Samenwerking Zuid-Limburg), Noord-Limburg (Greenport Venlo), Zuidoost-Brabant (Brainport Eindhoven), Noordoost-Brabant (AgriFood Capital) en Midden-Brabant (Midpoint Brabant).

Innovatieve projectontwikkelaar
Brainport Network realiseert vernieuwende projecten die mogelijk zijn dankzij het benutten van krachten op de schaal van Zuidoost-Nederland. Voorbeelden zijn het Arbeidsmarktdashboard: een innovatief instrument dat gaten helpt te dichten tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, en een keten van Financieringscommissies die voor groeiondernemingen deuren opent op de kapitaalmarkt.