Van links naar rechts: Serge Hoppenbrouwers (directeur OML), Ivo Boots (partner Koenen en Co), Jeroen Bertjens (consultant marketing en sales OML) en Marco Rijk (Van Hecke Houben Notarissen) bij het ondertekenen van de akte van levering.

ROERMOND – Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg B.V. (OML) verkoopt twee kavels op bedrijventerrein Boven de Wolfskuil aan Koenen en Co. De twee percelen zijn samen ongeveer 4.200 m2 groot. Koenen en Co gaat hier haar nieuwe vestiging realiseren.

Koenen en Co is nu gevestigd op drie centrale locaties in Limburg: Maastricht, Roermond en Venlo. Een aantal jaren geleden heeft Koenen en Co twee nieuwe fullservice vestigingen in Maastricht en Venlo gerealiseerd. Het huidige kantoor in Roermond voldoet niet aan de fullservice strategie van Koenen en Co en maakt nu plaats voor een fullservice vestiging op het bedrijventerrein Boven de Wolfskuil. Het voornemen is om 1 januari 2020 de bouw en de verhuizing te hebben gerealiseerd. Na oplevering zullen circa 100 medewerkers van Koenen en Co hier gaan werken. ‘We hebben allerlei opties bekeken in de afgelopen twee jaar. Zelf bouwen en dus ons eigen kantoor realiseren, dat voldoet aan al onze wensen én wat bijdraagt aan onze missie om ondernemers suczesvol te laten ondernemen, kan voor onze collega’s niet snel genoeg gaan.’ Aldus Ivo Boots, partner en bestuurder van Koenen en Co.

Suczesvol ondernemen
Koenen en Co schrijft suczes niet zomaar met een ‘z’. Om maximaal resultaat te behalen, vindt Koenen en Co dat een bedrijf op zes dimensies gezond moet zijn: Strategie, Management, Personeel, Processen, Innovatie en Financiën. Koenen en Co voelt zich verantwoordelijk voor het totale plaatje van een onderneming. In de afgelopen jaren heeft Koenen en Co zich ontwikkeld tot een totaaladviseur. Ivo vervolgt: ‘Hier hoort ook een andere soort werkomgeving bij die bijdraagt aan het ondersteunen van deze strategie. In onze vestigingen in Maastricht en Venlo zit bijvoorbeeld de partner naast de stagiair en de accountant naast een organisatieadviseur, met als doel dat we van elkaar leren en dat de klant hier voordeel van heeft. We hebben geen kantoren meer met deuren, alles is open en heerlijk transparant.’

Laatste kantoorkavel op Boven de Wolfskuil
Bedrijventerrein Boven de Wolfskuil in Roermond is door OML ontwikkeld. Op het bedrijventerrein kunnen bedrijven tot milieucategorie 3.2 zich vestigen. Boven de Wolfskuil is voor circa 50% uitgegeven. In de portefeuille van OML betreft deze verkoop het laatste kantoorkavel. Op Boven de Wolfskuil zijn nog wel bedrijfskavels beschikbaar. Serge Hoppenbrouwers, directeur OML: “Gezien het gunstig economisch tij zien we een grote belangstelling voor bedrijfskavels en verwachten we dit jaar nog een aantal voor de regio Midden-Limburg belangrijke transacties te doen”.

Kerntaken OML
OML B.V. heeft de volgende kerntaken: advisering bij ruimtelijk-economische vraagstukken, locatie- en gebiedsontwikkeling, acquisitie van bedrijven en sales van bedrijventerreinen alsmede de ontwikkeling en uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen.