WEERT – De gemeente Weert heeft gisteren de drank- en horecavergunning van horeca-inrichting Brothers B.V. aan de Oelemarkt 11 in Weert ingetrokken. Dat betekent dat de horecagelegenheid niet meer open mag. Dit nadat de gemeente herhaaldelijk aan de eigenaar heeft gevraagd om gegevens aan te leveren die nodig zijn voor een Bibob-onderzoek.

Met behulp van de Wet Bibob kan een gemeente onderzoeken of de persoon met wie zij zaken doet betrouwbaar en integer is. Uit het onderzoek zou kunnen blijken dat de aanvrager van de vergunning verdacht wordt van betrokkenheid bij strafbare activiteiten. Op dat moment kan de gemeente de gevraagde vergunning niet afgeven of een verleende vergunning intrekken.

Brothers
Burgmeester Heijmans heeft Brothers B.V. in maart 2018 gevraagd om gegevens aan te leveren voor een bibob-onderzoek. Ook na twee herhalingen van dat verzoek in april en in mei bleven de gevraagde gegevens uit. Omdat er nu geen toetsing kan plaatsvinden heeft de burgemeester met onmiddellijke ingang de vergunning ingetrokken.