WEERT – Met zo’n 1100 volwassen deelnemers, 150 kinderen, 41 teams, 40 survivors en 150 vrijwilligers is het op voorhand al een geslaagd evenement. De SamenLoop voor Hoop verbindt, net als in 2015, heel Weert met elkaar. In Park Aan de bron wordt komend weekend niet alleen 24 uur gewandeld om geld op te halen voor KWF Kankeronderzoek en het Toon Hermans Huis in Weert. Er is ook een uitgebreid entertainmentprogramma met voor ieder wat wils. Zo treden Weerter en regionale artiesten en bands op, is er een groot horeca- en kinderplein en staan er 30 braderiekraampjes.

Programma
De presentatie is in handen van Carla van de Wetering. Het entertainmentprogramma is heel divers. Zo komt DJ Admin op zaterdag om 18.00 uur optreden. Ook onze eigen Weerter Topper Wendy van Dooren is van de partij en Musicband Dial 24, Duo Mark en
Wilhelmien, De Bènt en vele anderen.
Richard de Hoop presenteert de Kaarsenceremonie en Linda Smeets, Wendy
Overklift-van Veldhoven en Leon Smolenaers verzorgen de muzikale omlijsting
(aanvang 23.00 uur).

Op zondag is er onder andere Eftelingmuziek tijdens de KinderLoop (aanvang 10.00
uur) gespeeld door de Harmonie van het Heilig Hart uit Altweerterheide.
Vervolgens treden Popkoor The Ray Stabbing Singers op en eindigt de 24
uurs Samenloop met een optreden van Duo Difference.
Tijdens de gezellige ‘nazit’ treedt Soulband Turnback op.

Open podium
Naast het grote podium is er dit jaar ook een open podium. Hier kunnen
beginnende artiesten of kinderen optreden. Spontaan, maar vooraf aanmelden kan
ook via weert@samenloopvoorhoop.nl

Ceremonies
De SamenLoop bestaat uit een aantal kenmerkende vaste onderdelen: de Openingsceremonie (zaterdag om 14.00 uur), Kaarsenceremonie (zaterdag om 23.00 uur), KinderLoop (zondag om 10.00 uur) en de Slotceremonie met bekendmaking van de opbrengst (om 14.00 uur). Stuk voor stuk hoogtepunten waar, naast de lopers, veel publiek bij zal zijn. De toegang is gratis!

Voor meer informatie en het programma op 2 en 3 juni, kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/weert