BUGGENUM – Rooskens Group is een groeiende organisatie met ongeveer 25 medewerkers gesitueerd in Buggenum en bestaat dit jaar 25 jaar. Vitaliteit van de organisatie en haar medewerkers is een belangrijk speerpunt van de organisatie. “Een vitale organisatie haalt het beste uit haar medewerkers. Met alle technologische ontwikkelingen verandert de wereld en ook onze branche snel. Om hier goed op te kunnen anticiperen zijn gezonde en betrokken medewerkers nodig. Alleen zo houden we ons bedrijf toekomstbestendig”, aldus Caroline Rooskens.

Medewerkers bij de Rooskens Group zitten veelal achter beeldschermen en werken met uitdagende deadlines. Daarom is het belangrijk dat medewerkers zich fit blijven voelen. In het kader van employability zijn er aantal initiatieven die hieraan bijdragen.

Opleiding
Er is een ruim opleidingsbudget beschikbaar dat zorgt dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Er is veel focus op efficiency zodat er ruimte ontstaat om door te ontwikkelen. Medewerkers worden gestimuleerd verbeteringen aan te dragen en deze te implementeren. De aanschaf van een nieuw softwarepakket ondersteunt hierbij.

Een ander initiatief om de employability en vitaliteit te stimuleren zijn alle medewerkers uitgerust met een fitbit-horloge. Dit horloge stimuleert om ieder uur te bewegen en registreert onder meer de hartslag en de bewegingsactiviteiten.

Vers fruit
Daarnaast zorgt de Rooskens Group dat er dagelijks vers fruit op de werkvloer is. Ook wordt bedrijfsfitness gestimuleerd en sporten veel medewerkers met interessante korting bij hun eigen sportschool. Tijdens werkdagen wordt ook de in de kantine regelmatig tafeltenniswedstrijden georganiseerd. Ook buiten werktijd worden verschillende initiatieven geïnitieerd zoals een zaalvoetbalteam of een weekend weg in het kader van het 25 jarig bestaan van de Rooskens Group. Uiteraard ontbreekt een aantrekkelijke korting op de zorgverzekering niet.