Keyportregio – Onlangs is een groep van circa 10 ondernemers uit de toeristische sector van de gemeente Roerdalen gestart met Business Roadmaps. Business Roadmaps(BR) is een Keyport project dat  ondernemers helpt aan een duidelijke koers voor een succesvolle toekomst.

Projectleider Jean-Paul Urlings: ‘Als ondernemer ben je een duizendpoot. Verantwoordelijk voor allerlei zaken en druk met de waan van de dag. Toch is een stevig fundament en een heldere koers cruciaal voor je succes. En dat begint met de vraag: Wat heb je nu precies te bieden en voor wie? Ik heb Limburg Marketing (voorheen VVV Midden- Limburg) uitgenodigd om te komen vertellen over hun leefstijlenaanpak.’

Leefstijlenconcept voor leisure
Het leefstijlenconcept gaat veel verder dan de traditionele marktbenadering op basis van leeftijd en gezinssamenstelling. Dat is niet doeltreffend genoeg. Want waar de een houdt van fietsen en logeren in een B&B, kiest de ander voor de dierentuin, het pretpark of een lekkere pannenkoek. Limburg Marketing gebruikt de leefstijlenaanpak voor een gerichte profilering van de deelnemende bedrijven.

Van energiek geel tot rustig groen
Joep Steinhage van Limburg Marketing: ‘Tijdens de eerste meeting van deze BR groep, heb ik onze aanpak toegelicht. Het leisure leefstijlenconcept is speciaal ontwikkeld voor de vrijetijdssector. Voor een optimale doelgroepbenadering en gerichte inzet van marketing instrumenten. De basis is snel gelegd. Aan de hand van vijf vragen kun je als bedrijf al snel bepalen welke ‘kleur’ bij jou past.’

Welke kleur ben jij?
De leefstijlenaanpak is vertaald in persoonskenmerken en vakantievoorkeuren, vertaald in 7 kleuren. Het ene gezin is immers het andere niet. En ook onder 50 plussers is er een enorme diversiteit. De kleur geel staat voor de energieke levenslustige types, groen voor wie op zoek is naar de natuur en ontspanning en blauw voor wie zich thuis voelt op een luxe jacht of in een Sterrenrestaurant.

Meer weten over de leisure leefstijlen?
Kijk op: www.vvvmiddenlimburg.nl/nl/leisure-leefstijlen#content
Meer weten over Business Roadmaps. Kijk op www.businessroadmaps.nl

TIP: Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief!
Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Inschrijven: Klik hier!