ITTERVOORT – Onlangs zijn een viertal statushouders gestart met een taal-werktraject bij PLUS Distributiecentrum in Ittervoort. Het taal-werktraject is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen de gemeente Roermond, PLUS Distributiecentrum Ittervoort en het Werkgeversservicepunt Midden- Limburg.

De statushouders zijn door de gemeente Roermond geselecteerd. Tijdens een informatiebijeenkomst bij de gemeente Roermond zijn zij goed voorbereid op het taal-werktraject. Daarna hebben de statushouders zich gedurende een rondleiding bij PLUS Distributiecentrum een goed beeld kunnen vormen van de werkzaamheden. Door deel te nemen aan het taal-werktraject kunnen de statushouders de Nederlandse taalvaardigheid ontwikkelen en logistieke werkervaring opdoen. Verder zullen zij gaandeweg het traject een verkorte logistieke opleiding gaan volgen. Hierdoor wordt het perspectief op duurzame arbeid aanzienlijk vergroot.