Mats Weekers en Jaron van der Looy van Cars & Pleasure. Foto: Dion Huiberts

Ze volgen een HBO-opleiding ondernemerschap, komen uit ondernemersgezinnen en zijn grote liefhebbers van sport- en klassieke auto’s. Jeugdvrienden Mats Weekers en Jaron van der Looy willen hun passie delen. Op 12 mei organiseren zij de eerste editie van de Spring Rally. Samen met niemand minder dan Bart den Hartog, meervoudig winnaar van onder meer de befaamde Tulpenrallye, hebben de studenten een uitdagende, grensoverschrijdende route uitgezet met diverse stops.

Door Wesley Hegge

Cars & Pleasure. Dat is de spraakmakende naam die Jaron en Mats hebben gegeven aan hun kersverse evenementenbureau. “We brengen auto’s en plezier samen”, legt Jaron uit. “Wat is er mooier dan mensen met een voorliefde voor auto’s met elkaar in contact te brengen door middel van een luxe rally?”

NAAM Jaron van der Looy GEBOREN OP 23 september
1994 in Weert WOONT IN Weert STUDEERT Ondernemerschap aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven RELATIE MET Roos Weekers VRIJE TIJD Mountainbiken, skiën en uit eten met vrienden

De studenten liepen al een lange tijd met het idee om een rally op te zetten. Vorig jaar besloten ze de daad bij het woord te voegen. “Cars & Pleasure gaat evenementen organiseren die in het teken staan van exclusieve sport- en klassieke auto’s”, zegt Mats enthousiast. “Die evenementen zullen voorlopig bestaan uit eendaagse rally’s. Dat willen we later uitbreiden naar tourweekenden.”

Spring Rally
Ze pakken het meteen professioneel aan. Voor het uitzetten van de route voor de Spring Rally hebben ze Bart den Hartog in de arm genomen. Jaron: “Bart is een bekende in het Weerterland en Cranendonck. Hij heeft meerdere keren de Tulpenrallye gewonnen in de expert klasse. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en zet nu routes uit voor verschillende rally’s in Europa.

Met deze unieke samenwerking garanderen we dat de deelnemers een professioneel uitgezette route rijden.” Genieten staat voorop tijdens de Spring Rally. Wat de rally uniek maakt, is dat het een luxe rally is met diverse tussenpauzes. “De deelnemers zijn voornamelijk ondernemers, afkomstig uit Weert, Roermond en Eindhoven. De auto’s waarmee ze deelnemen variëren van Ferrari, Aston Martin, BMW M Sport tot oldtimers van de merken Alfa Romeo en Porsche.”

NAAM Mats Weekers GEBOREN OP 20 oktober 1994 in Weert WOONT IN Weert STUDEERT Ondernemer-schap aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven RELATIESTATUS Single VRIJE TIJD Mountainbiken en hockey

Netwerk
De Spring Rally is tevens een mooie gelegenheid om te netwerken en business te bespreken. “Het zijn ondernemers uit verschillende plaatsen die elkaar normaal gezien niet snel treff en”, zegt Mats. “De gemeenschappelijke passie voor auto’s brengt hen bij elkaar. We verwachten uiteindelijk 25 equipes te mogen verwelkomen aan de start.”

Route
De deelnemers worden om 09.30 uur ontvangen bij Kasteel Wurfeld in Maaseik waar de start van de Spring Rally plaatsvindt. Daar worden zij verwelkomd met een kop koffie en een stuk Limburgse vlaai. Een tweehonderd kilometer lange schitterende route leidt over de mooiste wegen van Belgisch en Nederlands Midden-Limburg. Er wordt gereden aan de hand van een bol-pijl route en wegverwijzing die voor iedereen makkelijk te lezen is. Halverwege de route staat een uitgebreid lunchbuffet klaar bij een kasteel op een prachtig landgoed. Welk landgoed dat is, blijft geheim. Vanuit de lunchlocatie rijden de deelnemers naar de Paterskerk in Weert alwaar de finish is. Onderweg daarnaartoe stoppen de deelnemers bij een restaurant waar zij een drankje en dessert geserveerd krijgen. Rond 17.00 uur druppelen de deelnemers binnen bij de Paterskerk. Iedereen is welkom om de auto’s te komen bezichtigen. De winnaar van de rally is overigens niet degene die het eerste arriveert. Het gaat niet om snelheid. Tijdens de rit dienen de deelnemers vragen te beantwoorden. Wie de meeste vragen goed heeft, wint de eerste editie van de Spring Rally. Gedurende de dag maakt een professioneel team van fotografen kiekjes van de deelnemers en worden er dronebeelden gemaakt van de fantastische omgeving en route.

Aanmelden kan nog tot eind april via de website: www.cars-pleasure.nl