Margot Tinnemans van The Travel Club.

Een vakantie of zakenreis boeken bij Margot Tinnemans staat synoniem voor onbezorgd op reis gaan. De persoonlijke reisadviseur staat haar klanten bij van boeking tot thuiskomst. Deze unieke service is vanzelfsprekend voor de Weerter zakenvrouw die medeoprichter is van de landelijke keten The Travel Club. Dankzij haar grote organisatorische talent en sociale hart weet ze elke vakantie tot een heerlijke belevenis te maken.

Door Wesley Hegge

Dubai, Mexico, New York, Mauritius… Margot somt op in welke verre oorden ze de afgelopen tijd is geweest. “Ga je weer op reis, vragen mensen mij wel eens. Dan antwoord ik: nee, het is geen vakantie, maar een studiereis. De cultuur, accommodaties, bezienswaardigheden, de leuke barretjes en beste restaurants. Je wilt toch kunnen vertellen waar je klanten moeten zijn.”

Ze heeft veel van de wereld gezien. Maar natuurlijk niet alles, vertelt ze in haar woning nabij het centrum van Weert: “Dus als iemand bijvoorbeeld een rondreis door Japan wil maken, informeer ik bij een van de reisadviseurs van The Travel Club die daar wél ervaring mee heeft. Zodoende kan ik ook daar het beste advies over geven.”

Droombaan
Er zijn weinig mensen die kunnen zeggen dat de wereld hun werkplek is. Margot heeft een echte droombaan. Toch is het niet voor iedereen weggelegd, want je moet enorm veel kunnen regelen. Haar mobieltje trilt voortdurend: appjes, mails en telefoontjes stromen binnen. “Ik ontzorg de vakantieganger volledig. Dat betekent dat ik voor mijn klanten klaar sta van het moment dat ze de vakantie bespreken tot het moment van thuiskomst na de reis.”

Afgelopen week werd ze om half drie ’s nachts wakker gebeld vanuit de Verenigde Staten. “Natuurlijk neem ik dan op. Mijn klant stond op het vliegveld en was de voucher van het autoverhuurbedrijf kwijt. Hij had geen idee waar hij moest zijn. Dan duik ik achter de computer om het op te zoeken. Bij calamiteiten ben ik 24 uur per dag bereikbaar.”

Zakenreizen
Het verzorgen van zakenreizen is een belangrijk onderdeel van haar diensten. Daar heeft ze veel ervaring mee. Zzp’ers en mkb’ers schakelen haar in. Maar ook een beursgenoteerd bedrijf als Heijmans met ruim 8000 medewerkers kiest voor haar service.

De klant anno nu heeft volgens Margot in toenemende mate behoefte aan kwaliteit. “Je kunt het elke week op televisie zien: vakanties waar het fout gaat. Mensen gaan zelf zoeken op internet en belanden in een jungle van aanbod. Ze weten niet precies wat ze boeken en zijn bang dat het tegenvalt. Het is namelijk maar af te wachten of de afbeeldingen overeenkomen met de realiteit en de geschetste verwachtingen daadwerkelijk uitkomen. Helaas blijkt dat vaak niet zo te zijn.”

Margot staat aan de wieg van The Travel Club. “Ik had na een toeristische opleiding tien jaar ervaring opgedaan bij een reisbureau en vond het in 2007 tijd om voor mezelf te beginnen”, vertelt ze. Samen met veertig anderen richtte ze The Travel Club op. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijke keten van 270 aangesloten ervaren reisadviseurs in Nederland. “We zijn de grootste van Nederland. Onze kracht? We zijn volledig onafhankelijk en objectief, zijn aangesloten bij ANVR & SGR, Calamiteitenfonds en IATA en bieden altijd deskundig advies op het tijdstip dat het de klant uitkomt.”

Werkwijze
Ze onderscheidt zich als reisadviseur door het leveren van maatwerk. “Ik inventariseer de wensen van de klant en stel een passende vakantiereis samen. De mogelijkheden zijn ongekend dankzij een gigantisch reisaanbod: luxe vakanties, zakenreizen, weekendjes weg, kampeervakanties, expeditie cruises naar Antarctica. Ik werk met gerenommeerde touroperators uit Nederland, België en Duitsland. Ik kan het vervoer ter plaatse regelen, restaurants reserveren, noem het maar op. Alles om de klant te ontzorgen.

”Heb je vakantieplannen? Dan mag je contact opnemen met Margot voor een afspraak bij haar of bij jou thuis. Ook ’s avonds en in het weekend. Zelfs brochures en reispapieren worden afgeleverd en deze extra service is geheel kosteloos. Wat handig is: ze heeft een boekbare website waar de zelfboeker op terecht kan met haar vertrouwde afhandeling zonder extra kosten.”